Diyarbakır’daki kafelere saldırıda yeni gelişme

Diyarbakır’daki kafelere saldırıda yeni gelişme

Kaynak:Bülten

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde iki kafeye yapılan saldırı ile ilgili başlatılan soruşturmada 3 kişi gözaltına alındı.

AMİDA HABER – Önceki akşam Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Hewş Kafe ve CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi’ye ait olan Karga Kafe’ye yapılan bombalı saldırı ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Alınan bilgilere göre Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri saldırı ile ilgili yaptığı çalışmada 3 kişi gözaltına aldı. Polis aynı mahallede oturduklarını tespit ettiği V:G., U.Y. ve G.Ç.’yi gözaltına aldı.

‘Tehdit etmişti’

AA’nın geçtiği habere göre V.G'nin söz konusu iş yerinin sahiplerini daha önce de “gürültü yaptıkları” ve “mahallenin düzenini bozdukları” iddiasıyla tehdit ettiği belirlendi.

Gerekçe mini etek mi?

saldiri-kafe.jpegDiyarbakır’da son dönemlerde artan saldırılarla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, ses bombalı saldırının da seküler yaşam tarzına olduğunu belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: “Diyarbakır’da son dönemlerde seküler yaşam tarzına, sosyal hayata karşı artan tehdit ve saldırılardan biridir” demişti. Elçi, ses bombalı saldırının gerekçesinin kafe müşterilerinin giydiği kısa etek olduğunu hatırlatarak saldırganların biran önce hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.