Diyarbakır'daki kanalizasyonlara robotlar indi: 16 kilometre test edildi

Diyarbakır'daki kanalizasyonlara robotlar indi: 16 kilometre test edildi

Kaynak:Basın Bülteni

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, görüntüleme robotları ile üç ayda 15 bin 894 metrelik kanalizasyon hattını bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirdi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kanal Görüntüleme Robotları ile kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerdeki kanalizasyon, yağmursuyu şebekeleri, yağmursuyu ızgaraları ve bina bağlantılarında yaşanan kanal sorunlarını giderilmesi için çalışmalara başladı. Robotlarla tespit edilen sorunlar kazı ekipleri, vidanjör veya rögar kapak ekipleri gönderilerek arızalar giderildi.

diski-kanal-ariza.jpeg

Robotlarla yapılan görüntüleme ile sorun yaşanan bölgelerde fazladan kazı yapılması engelleniyor. Son 3 ay içerisinde DİSKİ ekipleri 463 farklı adreste 15 bin 894 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı kontrol edildi.

diski-kanalizasyon.jpeg

DİSKİ Genel Müdürlüğü kentin içme suyu, kanalizasyon şebekeleri, yağmur suyu şebekeleri ile su depoları gibi altyapı yatırımlarının yanında teknolojik imkanlarından faydalanarak daha kaliteli hizmet sunmayı amaçlıyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.