Diyarbakır’daki o köy artık dünya gündeminde

Diyarbakır’daki o köy artık dünya gündeminde

Kaynak:Haber: Hozan Adar

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın hunharca öldürüldüğü Tavşantepe köyü artık Türkiye’nin değil bir çok uluslar arası basının da gündemine girmiş bulunmakta.

AMİDA HABERDiyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolduğu öne sürülen ve 19 gün sonra Tavşantepe köyüne bir kilometre mesafede bulunan derede cesedinin bulunması, şok etkisi yaratmıştı. Yaklaşık bir aydan bu yana tüm Türkiye gündemini sarsan Narin Güran’ın vahşice katledilmesi olayı, artık dünya basınında.

2024/08/25/narin.jpg

Başta Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Rudaw Medya Ağı, Kurdistan 24, Channel 8, NRT, Kurdistan TV, Kurdsat, KNN olmak üzere, Bağdat merkezli arap kanallarında da bu konu işleniyor.

2024/08/22/narin1.jpg

Arap Emirlikleri’nden ABD basınında en çok bilinen VOA'ya kadar, Almanya’da bulunan DW'den birçok Avrupa ülkesinde bulunan medya kuruluşlarına kadar, artık dünyanın birçok yerinde Narin’in hunharca katledilmesi olayı işleniyor. Olayın geçtiği Tavşantepe köyünün dünya basınında yer alması, uluslar arası medya kuruluşlarında en çok yer verilen yabancı köy konumunda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum