Diyarbakır’daki saldırıda önemli gelişme: Soruşturma başladı!

Diyarbakır’daki saldırıda önemli gelişme: Soruşturma başladı!
Diyarbakır’da bir dans okulunun gösterisinde saldırıya uğrayan 5 mağdur ifade verdi. Soruşturma başlatıldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da geçtiğimiz pazar günü SwingAmed isimli dans okulunun TEMA Park’ta düzenlenen gösterisine bir grup saldırmış, iki kişiyi yaralamıştı. Olaydan sonra 5 mağdur, saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’nda mağdurların ifadesi alındı. Diğer mağdurların da ifade vermesi bekleniyor. Olayla ilgili henüz gözaltı ve tutuklama olmadığı öğrenildi. Avukatların, olayla ilgili görüntüleri savcılığa teslim ettiği belirtildi.

dans.jpg

Adliye önünde açıklama

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu üyeleri, adliye önünde bir araya gelerek, saldırıyı kınadı. Platform adına açıklama yapan Doktor Elif Turan, kamusal mekanlarda düzenlenen etkinliklere yönelik saldırı ve müdahalenin kabul edilemez olduğunu söyledi.

saldiri.jpeg

Turan şunları ifade etti: “ Bir kez daha, demokratik bir hak olan toplanma özgürlüğü bağlamında kollektif barışçıl nitelikte gerçekleşen etkinliğe yönelik fiziki ve sözlü saldırıyı kınıyoruz. Diyarbakır Cumhuriyet Bassavcılığı’nca etkin bir soruşturma yürütülmesi ve faillerin tespit edilerek cezalandırılmasını beklediğimizi ve sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz.” (Zelal Sinayiç)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.