Diyarbakır’daki silahlı saldırıya ilişkin sıcak gelişme

Diyarbakır’daki silahlı saldırıya ilişkin sıcak gelişme

Kaynak:DHA

Son dakika: Diyarbakır’da iki kafeye yönelik ses bombalı ve silahlı saldırı olayında son dakika gelişmesi yaşandı.

AMİDA HABER- Saldırılar, 11 Temmuz akşamı Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde yaşandı. İlçede bulunan Karga ve Hevş isimli iki kafeye ses bombası ve silahlı saldırı düzenlendi. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri sevk edildi.

Polis soruşturma başlattı

saldiri.jpg

Polis ekipleri, Kent Güvenlik Yönetimi Sistemleri (KGYS) ve çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerde ateş edenin kolunda dövme bulunan V.G. olduğu tespit edildi.

Kolundaki dövmeden tespit edildi

Ekipler, V.G. ile ona yardım eden U.Y. ve G.Ç.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde V.G.'nin, otel ve kafeye gelenlerin çok gürültü yaparak mahallenin düzenini bozduklarını iddia ederek olayı bu nedenle gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

Kafelerden biri Türkan Elçi'ye ait

Öte yandan saldırıya uğrayan kafelerden biri Diyarbakır'da öldürülen Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'ye ait olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

Öte yandan Diyarbakır'da kafelere yönelik ilk saldırı 19 Haziran gecesi yaşanmıştı. Sur İlçesinde bulunan “Sihirbazın Mekanı” adlı kafe de kimliği belirsiz kişi ve ya kişilerce silahlı saldırıya uğramıştı. Sihirbazın Mekanı adlı kafenin sahibi Hasan Asoiaf da önce tehdit edildiğini ardından da kafesinin kurşunlandığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.