Diyarbakır’ın 2023 turist hedefi bir buçuk milyon

Diyarbakır’ın 2023 turist hedefi bir buçuk milyon
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, 2023 yılında bir buçuk milyondan fazla turist beklediklerini söyledi.

AMİDA HABER - İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, yerli-yabancı turistlerin uğrak mekânı olan kentin merkezi konumundaki Dağkapı Meydanı’nda yer alan Dağkapı’nın 1 ve 2 nolu burçlarında çalışmaları bitirdi.Vali Ali İhsan Su, çalışmaların tamamlandığı burçlarda yapılan alanları inceledi. Su, burada yaptığı açıklamada, kentte huzur ve güven ortamıyla beraber turizm sektöründe çok ciddi gelişmeler yaşadıklarını ve 2022 yılında konaklamalı 1 milyon 70 bin turist ağırladıklarını söyledi.

‘Tarihi eserleri onarıyoruz’

2021 yılına göre turist sayısında yüzde 26 artış gerçekleştirdiklerini belirten Vali Su, 2023 yılında bir buçuk milyon turisti aşmayı hedeflediklerini ifade etti. Su, şunları söyledi: “Tabii bir taraftan huzur ve güven ortamının devamı diğer taraftan da özellikle tarihi eserlerimizin restorasyonu doğal güzelliklerin bakım ve onarımı gibi birçok konuyu da ele alarak ilimizde gerçekleştiriyoruz ki ilimizi gezmeye görmeye gelenler için uygun ortamlar sağlayalım. Bu amaçla Sur içerisinde ve Sur dışında yaptığımız onarım, restorasyon faaliyetleri var. Tarihi eserleri onarıyoruz,vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz.” (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.