Diyarbakır'ın en kalabalık ilçesi hangisi?

Diyarbakır'ın en kalabalık ilçesi hangisi?
 Muhabir
Toplam nüfusu yaklaşık bir milyon 810 bin olan Diyarbakır'ın en kalabalık ilçesi hangisi? Detaylar haberimizde.

AMİDA HABER- 1990’lı yıllarda köylerden gelen göçün oluşturdu Bağlar, Diyarbakır’ın nüfus bakımından en büyük ilçesi. Yoksulluk ve işsizliğin de en yüksek olduğu ilçe.

baglar-2.jpg

Nüfusu 2 milyona dayanan Diyarbakır, hızla metropolleşmeye doğru gidiyor. 4’ü merkez, 13’ü dış ilçe olmak üzere 17 ilçeden oluşan Diyarbakır’ın en kalabalık ilçesi Bağlar.

baglar.jpg

Bağlar, 400 binlik nüfusu ile Diyarbakır’ın nüfus oranının 4’te birine tekabül ediyor. Bağlar, Diyarbakır'ın en büyük nüfuslu ilçesi olmasına rağmen, sosyo-ekonomik en dezavantajlı ilçesi konumunda.

Yüzölçümü en büyük ilçe hangisi

sur-1.jpg

Diyarbakır'da yüzölçümü olarak en büyük ilçesi Sur. Sur ilçesi, Diyarbakır'ın tarihi merkezi olan Sur, adını etrafını çevreleyen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Diyarbakır surlarından alıyor.

Şehirleşmede Kayapınar ilk sırada

kayapinar.jpg

Diyarbakır’ın hızla gelişen, modernleşen ve yeni yapılaşmaların yoğun olduğu ilçesi ise Kayapınar olarak biliniyor. Genellikle orta ve üst gelir düzeyine hitap eden konut projeleri ve alışveriş merkezleri ile öne çıkan Kayapınar’ın imar planı da Diyarbakır’ın gözdesi konumunda.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.