Diyarbakır’ın gözde okuluydu: Prefabrikte eğitime devam!

Diyarbakır’ın gözde okuluydu: Prefabrikte eğitime devam!
 Muhabir
Depremde yıkılan Diyarbakır Cemil Özgür İlkokulu’nun yerine yeni bina yapılmadığı için öğrenciler geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da prefabrikte eğitim görecek. Aileler tepkili.

AMİDA HABER - Diyarbakır Sur İçesi Cemil Özgür İlkokul ve ortaokulu Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar aldı ve bina yıkıldı. Öğrenciler geçen yıl prefabrik binada eğitim gördü. Yeni eğitim öğretim döneminin açılmasına sayılı günler kala okul inşasına başlanmadığı ortaya çıktı. 2024-2025 eğitim sezonunda öğrencilerin yeniden prefabrik binada eğitim görecek. Aileler bu duruma tepki tepki gösterdi.

‘Kayıt için adres değiştiriliyor’

diyarbakir-okul-3.jpg

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Eğitim-Sen 1 Nolu Eş Başkanı Faruk Ercan, okulda yaşanan yoğunluğun nedenini şöyle anlattı: “Deprem sürecinde Cemil Özgür İlkokul ağır hasar aldı ve yıkıldı. Tasarruf politikaları adı altında bir mekân verilmedi. Eğitim sürecinin devam etmesi için tek katlı prefabrik sınıflar tahsis edildi. Bu okulun eğitimi ‘daha kaliteli’ diye aileler bu okula ağırlık veriyor. Sırf çocukları o okulda okusun diye adres değişikliklerin yapıldığını duyuyoruz. Dolayısıyla bu sınıflarda yoğunluk yaşanıyor. Aileler bu durumu kabul ederek çocuklarının kayıtlarını yapıyor. Burada okul müdürünün eli kolu bağlı, kayıtlar orada olduğu için o çocukların kaydını yapmak zorunda kalıyor.”

‘Üniversite 15 dönüm arsa tahsis etti’

diyarbakir-okul-2.jpg

Okul için ihtiyaç duyulan alanın bulunmasına rağmen bütçe desteği sağlanmamasından dolayı okulun inşasına başlanmadığını dile getiren Ercan: “Okul için Dicle Üniversitesi 15 dönümlük bir arsa tahsis etti. Milli Eğitim Bakanlığı ve Dicle Üniversitesi tarafından protokoller imzalandı. Fakat bütçe çıkmadığı için okulun inşasına başlanılmadı. Kötü yürütülen ekonomi politikaları yüzünden çocuklarımız kötü koşullarda eğitim görmeye devam ediyor. Maalesef bizim bu durum karşısında yapabileceğimiz hiçbir şey yok” dedi.

Yeni bina yol, su ve kanalizasyona takıldı

diyarbakir-okul-4.jpg

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, Sur İlçesi Fetih Mahallesi’nde (Kıtılbıl) 24 derslikli yeni bir okul inşa etti. Okulun inşası üzerinde 1 yıl geçti ve okulun müştemilatı bitmedi. Okul dış cepheden her ne kadar bitmiş gibi gözükse de su ve kanalizasyon atıkları bağlanmadı, yol yapımı, elektrik hatları, zil, tahta, klima, doğal gaz gibi çalışalar daha tamamlanmadığından okul açılamadı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum