Diyarbakır’ın ilk kadın yüzme havuzu açıldı: Serra Bucak katıldı

Diyarbakır’ın ilk kadın yüzme havuzu açıldı: Serra Bucak katıldı

Kaynak:Basın Bülteni

Diyarbakır’da tadilatı tamamlanan kadın yüzme havuzunun açılışı gerçekleşti. Açılış ile birlikte 90 kadının katılımıyla yüzme kursu başlatıldı. Açılışa Büyükşehir ve Yenişehir Eş Başkanları katıldı.

AMİDA HABER - Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Yenişehir ilçesi Karaköprü’de (Fidanlık) tadilatı yapılan kentin ilk kadın yüzme havuzunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Safiye Akdağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zerin Türk, daire başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

havuz.jpg

Eş Başkan Bucak, açılış sonrası kadınlarla sohbet ederek tesiste incelemelerde bulundu.

Yüzme kursundan 90 kadın faydalanıyor

havuz-001.jpg

Açılışla birlikte Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kentin dezavantajlı mahallelerinden yapılan başvuruları değerlendirerek 29 Temmuz itibariyle yüzme kursu başlattı. Profesyonel eğitimciler tarafından kadınlara verilecek ve 5 hafta sürecek olan yüzme kursundan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Lalebey, Mardinkapı ve Benusen Kadın Yaşam Merkezlerine başvuruda bulunan 90 kadın faydalanıyor.

Yüzme kursu, eylül ayında yeni kursiyerlerle devam edecek.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum