Diyarbakır’ın o ilçesinde iki kaçak su hattı tespit edildi: Yasal işlem başlatılacak

Diyarbakır’ın o ilçesinde iki kaçak su hattı tespit edildi: Yasal işlem başlatılacak

Kaynak:Haber Merkezi

DİSKİ ekipleri Eğil ilçesi sınırlarında 32 kilometrelik ana isale hattının 9’uncu kilometresinde kaçak bir şekilde tarla sulamak için çekilmiş 2 hat tespit etti.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyunun amaç dışı kullanımını önlemek için yaptığı çalışmalar neticesinde, Eğil ilçesinde ana isale hattından çekilen ve tarla sulaması için kullanılan 2 kaçak hat tespit edildiğini açıkladı.

diski-egil-kacakhat.jpeg

Hatların DİSKİ ekiplerince iptal edildiği belirtilen açıklamada, kaçak su kullanan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağı ifade edildi.

diski-egil-kacakhateee.jpeg

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“DİSKİ ekipleri Veri Tabanlı İzleme ve Kontrol Sisteminin (SCADA) sisteminin giriş debisi verisi ile Eğil ilçesi sınırlarında yer 32 kilometrelik ana isale hattının 9’uncu kilometresinde kaçak bir şekilde tarla sulamak için çekilmiş 2 hat tespit etti.

Su Tesisleri Daire Başkanlığına bağlı mekanik bakım onarım ekiplerinin isale hattını kontrol etmesi ile ana isale hattının 9’uncu kilometresinde 1600’lük çelik hattan 50’lik borularla çekilen 2 kaçak hat kullanıldığını ortaya çıkardı.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum