Diyarbakır’ın saklı cenneti çöplüğe döndü

Diyarbakır’ın saklı cenneti çöplüğe döndü
 Muhabir
Diyarbakır’ın gizli cenneti Yatır (Şawelya) Köyü, çevre kirliliği nedeniyle adeta çöplüğe döndü. Köy sakinleri, belediyenin bölgeye çöp konteynırı koymasını istedi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın saklı cenneti olarak bilinen ve Tilham (Hantepe) Köyü’ne bağlı düşünülen, aslında Eğil İlçesi’ne bağlı Yatır (Şawelya) köyü sınırları içerisinde yer alıyor.

yatir-koyu-001.jpg

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’ndeki Tilham köyü olarak bilinen bu bölge, hafta sonları şehirden kaçmak isteyenlerin gözde mekânı haline geldi.

‘Konteyner konulmalı’

yatir-seweyla-cop-001.jpg

Özellikle Dicle Nehri çevresindeki bu alan hem haftanın yorgunluğunu atmak hem şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak hem de doğal güzelliklerle dolu bir gün geçirmek isteyen kişilerin tercih ettiği ilk yerler arasında yerini aldı.

yatir-koyu-copluge-dondu-001.jpg

Hafta sonu burada pikniğe gelenler, yedikleri, içtiklerinin artıklarını bırakıp gitti. Atılan çözler büyük çevre kirliliğine yol açtı. Köy sakinleri durumdan rahatsız olurken, gelen ziyaretçilerde bu alanda konteyner bulunmamasından şikâyet ediyor. Köy sakinleri belediyenin bölgeye konteynır koymasını talep etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum