Diyarbakır’ın sıcaklıkları turistleri kaçırdı: Tarihi mekanlar sessizliğe büründü

Diyarbakır’ın sıcaklıkları turistleri kaçırdı: Tarihi mekanlar sessizliğe büründü
Diyarbakır’da hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kentin tarihi mekanlarına ve sokaklarına sessizlik çöktü. Kent merkezinde termometre 45 dereceyi gösterdi.

AMİDA HABER - Diyarbakır'da sıcaklığın artışıyla araç içi termometreler 45 dereceyi gösterdi. Merkez Sur ilçesindeki tarihi mekanlar dolup taşarken, artan hava sıcaklıkları nedeniyle sokaklarla birlikte sessizliğe büründü.

sicaklik.jpg

Artan sıcaklıklardan dolayı kent genelinde kimi vatandaş gölgelik olan yerlerde kendini sıcak havadan muhafaza ederken, kimisi ise evinde bekleyip dışarı çıkmamaya özen gösteriyor.

on-gozlu-kopru1.jpg

Sıcaklıkların artışıyla birlikte şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin oranında gözle görülür düşüşler yaşanıyor.

diyarbir-tarihi-yerleri.jpg

‘Gezmek isteyene sıcaklık engel değil’

Bursa'dan ailesiyle birlikte Diyarbakır’ı gezmeye gelen Elazığlı Suphi Önal, bunaltıcı sıcaklara rağmen tarihi mekanları gezip görmeyi tercih ettiklerini belirtti.

diyarbakir-ulu-cami.jpg

Diyarbakır'a ilk kez geldiğini söyleyen Önal, “Bursa'dan geliyorum, emekliyim. Diyarbakır'a ilk gelişim. Annem ve babam Hazar Gölü'nde yaşadığı için onları ziyarete geldim. Daha sonra Diyarbakır'ı ziyaret etmek istedim. Havalar sıcak, ama tarihi kent ve gezilip görülecek bir memleket. Gezmek isteyene sıcaklık engel değil. Serin hava da olsa sıcak hava da olsa gelip görülmesi gereken bir şehir Diyarbakır. Bursa'nın sıcaklığı insanı bunaltıyor, Diyarbakır oraya göre daha sıcak” dedi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum