Diyarbakır’ın üç İlçesi’nde (şire) üzüm hasadı başladı

Diyarbakır’ın üç İlçesi’nde (şire) üzüm hasadı başladı
 Muhabir
Diyarbakır’ın Ergani, Eğil ve Dicle İlçelerinde pestil ve şarap yapımında kullanılan şıra (şire) cinsi üzüm hasadı başladı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da toprak yapısı ve iklimsel özellikleriyle üzüm yetiştirmeye uygun olan ilçelerin başında gelen Dicle, Eğil ve Ergani İlçelerinde bağ bozumu için işçiler bağlara girmeye başladı.

Pekmez ve pestilin ana vatanı

Bölgede, pekmez, üzüm şırası, pestil ve şarap yapımında kullanılmak üzere yetiştirilen üzüm salkımları tek tek kesilerek kovalarda toplanıyor, ardından işlenmek üzere tesislere gönderiliyor.

uzum-1.jpg

Üreticiler verimden memnun

Bağ bozumunun başladığı ilk yerlerden biri olan merkeze bağlı Ortayazı, Selman, Yeşilçayır, köyünde üreticiler hasadın sorunsuz devam ettiğini söyledi.

Üretici Cihan Yıldırım, toplanan üzümlerin kaliteli olduğunu belirterek güzel bir yıl geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

uzum-3.jpg

Üzüm hasadının yaklaşık 1 ay süreceğini belirten Yıldırım, "Bağ bozumu geçen yıllarla paralel bir şekilde Eylül’ün son haftası Ekim’in ilk haftası gibi başladı. Rekoltemizi aslında biz ayarlıyoruz. Yeşil budama ve salkım seyreltmeyle dönüm başına 650 kiloya kadar üzüm düşüyoruz. Üzümlerimiz sağlıklı, iyi bir yıl bekliyoruz " diye konuştu.

Vali Zurluoğlu’da katıldı

uzum-2.jpg

Üç ilçedeki üzüm hasadı devam ederken, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu geçtiğimiz gün eşiyle birlikte Eğil İlçesi’nde üzüm hasadına katılmıştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum