Diyarbakırlı gençler aşure yapıp dağıttı

Diyarbakırlı gençler aşure yapıp dağıttı

Kaynak:Basın Bülteni

Muharrem orucunun başlamasının ardından Aşure lokmaları pay edilmeye devam ediliyor. Diyarbakır’ın Ergani İlçesinde Muharrem Orucu vesilesiyle bir araya gelen gençler aşure yapıp dağıttı.

AMİDA HABER - Alevilerin tuttuğu Muharrem Orucu 16 Temmuz Çarşamba günü başladı. 5 Ağustos’ta sona erecek Muharrem Orucunun tutulduğu sürede ve orucun sonunda Türkiye’nin pek çok yerinde aşureler yapılıp paylaştırılacak.

ekran-goruntusu-2024-07-17-151551.png

Ergani Gençlik Merkezi’nde faaliyet yürüten gençler bir araya gelip aşure yaptı. Koolektif bir şekilde aşure yapımının tüm aşamalarında yer alan gençler dahan sonra yaptıkları aşureyi vatandaşlara dağıttı.

Sosyal Medya hesaplarından bir paylaşımda bulunan Ergani Gençlik Merkezi, etkinliklerini şu ifadelere ifade dile getirdi;” Aşure günü kutladık! Gençlerimizle birlikte aşure yapmanın ve paylaşmanın keyfini çıkardık. Bu anlamlı etkinlikle bir araya gelip geleneklerimizi yaşattık. Katılan ve destek veren herkese teşekkürler”

Muharrem Ayının Önemi

diyarbakir-asure-gencler.png

Muharrem ayının 10. günü kutlanan Aşure Günü bu yılda heyecanla idrak edilecek. 2024 yılında Aşure Günü, 16 Temmuz Salı günü başladı ve 5 Ağustos'a kadar devam edecek

Muharrem ayı Aleviler için yas ayıdır. Muharrem orucu, 680’de Kerbela’da Yezit tarafından katledilen İmam Hüseyin ve 71 can için tutulan oruçtur. Aslında bir yas ibadetidir ve İmam Hüseyin şahsında bütün mazlumlara adanır.

asure-gencler.png

Aleviler, Muharrem ayında kimi yörelerde 10, kimi yörelerde de 12 gün oruç tutarlar. Üç gün tutulan Masum-u Pak Orucu’nun ardından bugün de Ana Fatma Orucu tutuluyor. Ana Fatma Orucu yöreden yöreye farklılık gösteriyor.

16 Temmuz Salı günü ise 12 gün tutulacak olan Muharrem Orucu başladı. Bazı yörelerde 12 İmam, Aşır Orucu da denilen orucun ardından aşure paylaştırılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.