Diyarbakırlı gençler için yerel yönetimler çalıştayı

Diyarbakırlı gençler için yerel yönetimler çalıştayı

Diyarbakır’da gençler için yerel yönetimler çalıştayı düzenlendi. Çalıştay projesinin yürütücüsü Aziz Özkılıç, projeden 520 gencin faydalandığını söyledi.

AMİDA HABER - İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Müdürlüğü PRODES programı tarafından finanse edilen ve “Genç Danışma Merkezi” adlı projenin faaliyetlerinden olan Yerel Yönetimler Çalıştayı’ düzenlendi. DODÜNSİFED’in ev sahipliğindeki çalıştaya; Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su, DOGÜNSİFED Başkanı A.Aziz Özkılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi katıldı.

520 genç faydalanacak

Çalıştayda konuşan DOGÜNSİFED’in Başkanı ve Proje Yürütücüsü Aziz Özkılıç, Diyarbakır’da 15-29 yaş arası gençleri yerel yönetimler alanında bilinçlendirmek, belediyelerin nasıl politikalar geliştirebileceğini ve bunu gençlerin katılımı ile nasıl yapabileceğini göstermek amacıyla gençlere eğitimler verdiklerini, ardından belediyeler ile bir çalıştay planladıklarını söyledi. Özkılıç, “Genç danışma merkezi projesinde bugüne kadar yapılan eğitimlerden yararlanan genç sayısı 144, kariyer danışmanlığı desteği faaliyetinden yararlanan genç sayısı ise 226’dır. Bu çalıştaya katılan 150 genç ile birlikte toplamda 520 genç arkadaşımız faydalanmış olacaktır. Bu çalıştayımıza desteklerinden ve katkılarından dolayı başta Sayın Valimize, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimize, Bağlar Belediye Başkanımıza ve siz değerli gençlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

64 proje

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su ise, gençler için 64 proje yürüttüklerini belirterek, “Bunların toplam değeri 700 milyon lira. Voleybol, futbol, basketbol sahaları, yüzme salonları, gençlik merkezleri bunları gençlerimize yönelik gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz bu sene üniversiteyi kazanan her öğrencimize 2500 lira nakdi destek sağladık.1. dönem 1250 lira verdik. Şimdi 2. Dönem kardeşlerimize gençlerimize 1250 lira daha hesaplarına geçireceğiz. Bu yaz tatilinde 22 bin genç yavrumuzu sporla buluşturduk” dedi. (Amida Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.