Diyarbakırlı kadınlar Özel’i topa tuttu: Kürtçe neden yok!

Diyarbakırlı kadınlar Özel’i topa tuttu: Kürtçe neden yok!
 Muhabir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Diyarbakır’da kadın kurumlarının temsilcileriyle buluştu. Özel’in kadınlarla buluşmasında hangi konular gündeme geldi? Detaylar haberimizde.

AMİDA HABER - CHP Genel Başkanı Özgür Özel bölge gezisi kapsamında dün akşam saatlerinde Diyarbakır’a geldi. Kürtçe şarkılar eşliğinde karşılanan Özel sabah saatlerinde kentteki kadın kurumlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Basına kapalı yapılan görüşmelerde kadınlar Özel’i KADES uygulaması üzerinden topa tuttu.

Basın toplantısına katılan Dayanışmanın Kadın Hali Derneği sözcüsü avukat Asli Pasinli, görüşmenin detaylarına ilişkin Amida Haber’e konuştu.

Kadınlar Narin Güran dosyası için destek istedi

ozel-kades.jpg

Görüşmede Narin Güran cinayetinin gündeme geldiğini belirten Pasinli, “Siyasi partilerin Narin Güran dosyasını yakından takip etmesi gerektiğini, kamuoyunda adalet duygusunun zedelediğini bu noktada bu dosyanın farklı periyotlarının da olduğunu gündemden düşmemesi gerektiği gündeme geldi. Özgür bey bu konuda dile getirilen tüm talepleri not aldı yakından ilgileneceğini söyledi. Narin Güran dosyasının birçok anlam taşıdığını ve bu dosyayı yakından takip edeceklerini belirtti. İstanbul sözleşmesinde de CHP’nin kararlılığına yine dikkat çekti yine zaten basına yaptığı toplantıda da en çok üzerine durduğu konulardan birisi de buydu” dedi.

ozgur-ozel-diyarbakir11e.jpg

‘Kürtçe neden yok’

Toplantıda boşanma davalarının da gündeme geldiğini ifade eden Pasinli, “Mecliste etki ajanlığı meselesi noktasında yine özel bir gündem oluşturuldu ve etki ajanlığı konusunda da muhalif partilerden daha yüksek ses istendi. Yine Kürt coğrafyasından şunlar söylendi. KADES’te Kürtçe diliyle hizmet verilirken CHP’ye bağlı belediyelerde neden çok dilli hizmet verilmediği kendisine soruldu. Genel olarak toplantımız fikir alışverişi şeklinde gerçekleşti, güzel verimli bir toplantıydı” ifadelerini kullandı.

ozgur-ozel-diyarbakir2-001.jpg

Kürt kadınlarının yaşadığı sorunlar

Bölgedeki kadınların yaşadığı sorunların da dile getirildiğini kaydeden Pasinli, “Burada aslında daha çok sadece CHP’nin yürüttüğü strateji üzerinden değil ülke üzerinden de bazı cevapları toplu olarak kendisi ifade etti. Özellikle dün Bahçeli’nin yaptığı açıklama üzerinden buralarda yaşanan Kürt kadınların yaşadığı problemlere biraz dikkat çekti. CHP üzerinde de Bahçeli ile ilgili şunlar da ifade edildi burada daha çok Erdoğan’ın kendisine bakmak gerektiği de ifade edildi ve bu meseleyi konuşurken de Kürtlerin bütün problemlerinin tek tek ele alınması gerektiği de ifade edildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.