Diyarbakırlı öğrenci umrede gözaltına alındı

Diyarbakırlı öğrenci umrede gözaltına alındı

Kaynak:Haber Merkezi

Dicle Üniversitesi öğrencisi Muhsine Topaloğlu, sosyal medyadaki “Filistin” paylaşımından dolayı umre için gittiği Suudi Arabistan’da gözaltına alındı.

AMİDA HABER - Umre ziyareti için 19 Temmuz’da özel bir turizm şirketiyle Suudi Arabistan’a giden Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Muhsine Topaloğlu’nun Suudi Arabistan güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Topaloğlu’nun, 21 Temmuz günü Medine’de iken, sosyal medya (İnstagram) hesabından Mescid-i Nebevi’nin fotoğrafı ile paylaştığı “Filistin’de direnişe devam, mücahitlere selam” mesajı nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

HÜDA PAR çağrı yaptı

Konu ile ilgili HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı açıklama yaptı. Açıklamada, Muhsine Topaloğlu’nun haksız ve keyfi bir şekilde gözaltına alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı olarak hem Türkiye’de hem de Suudi Arabistan’da olayın yakın takipçisi olduğumuzu bildirirken ibadet ve özgürlük hakkı elinden alınan Muhsine Topaloğlu’nun bir an önce hürriyetine kavuşması için Dışişleri Bakanlığını, Adalet Bakanlığını ve Diyanet İşleri Başkanlığını sorumluluk ve inisiyatif almaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum