Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin

Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin

Kaynak:Haber Merkezi

İYİ Partiden istifa eden İstanbul bağımsız milletvekili Salim Ensarioğlu idamın geri gelmesi için soru önergesi verdi.

AMİDA HABER - İstanbul’da iki kadını öldürüp intihar eden Semih Çelik’in olayıyla sarsılan Türkiye’de siyasilerden tepkiler büyüyor. O tepkilerden biri de İYİ Partiden istifa eden İstanbul bağımsız milletvekili Salim Ensarioğlu’ndan geldi. Ensarioğlu idamın geri gelmesi için soru önergesi verdi.

Sosyal medya x hesabından yaptığı paylaşımda Ensarioğlu şunları kaydetti:

"Dün İstanbul’da canice katledilen iki kızımız tüm kamuoyunda travma etkisi yaratmıştır. Ülkemizde son aylarda çocuk ve kadın cinayetleri toplumsal travmalarımızın derinleşmesine neden olmuştur. Bu cinayet serilerinden sonra toplumsal düzlemde oluşan öfke, çok ciddi düzeyde cezai yaptırımların adalet sistemimizde gelişmesi kanaati yaratmıştır."

"Bu bağlamda öfkeye cevap olabilmek adına biz siyasilerin sorumluluk alarak harekete geçmesi, mecliste bulunmamamızın yegane amacıdır. Adalet sistemimizde anayasal kapsamda çocuk ve kadın cinayetlerine karşı güçlü cezai yaptırımlardan idamın tekrar gündeme gelmesi amacıyla soru önergesi verdik. Narin kızımızdan Sıla bebeğimize , İkbal kızımızdan Ayşegül kızımıza kadar tüm travmalara ve canilere karşı ivedi bir şekilde yasal çalışmaların yapılması çağrısında bulunuyorum."

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.