Diyarbakırlı vekilden İsrail tepkisi: Kürt olarak Erdoğan’ın yanındayım

Diyarbakırlı vekilden İsrail tepkisi: Kürt olarak Erdoğan’ın yanındayım

Kaynak:Sosyal Medya

Diyarbakırlı eski Devlet Bakanı ve İstanbul milletvekili M. Salim Ensarioğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail için sarf ettiği sözlerine destekte bulundu.

AMİDA HABER - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları ve işgaline ilişkin sarf ettiği, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok" sözleri gündemde tartışılmaya devam ediyor.

ensarioglu-erdogan1.jpeg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz X hesabından yaptığı açıklamada, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in yolundan gidiyor ve İsrail'e saldırı düzenleme tehdidinde bulunuyor. (Erdoğan) orada (Irak'ta) ne olduğunu ve bunun nasıl bittiğini hatırlamalı" şeklinde konuşmuştu.

Gündemde tartışma konusu olan bu sözlerin ardından Diyarbakırlı eski Devlet Bakanı ve İstanbul milletvekili M. Salim Ensarioğlu, Erdoğan’ı destekleyen bir açıklamada bulundu.

Ensarioğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın; Rize ilimizde soykırım makinesine dönüşen siyonist İsrail’e karşı ifade ettiklerine harfiyen katılıyor ve destekliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ümmetin umutla yardım beklediği en büyük devlettir. Cumhurbaşkanımızın bu çıkışı, ümmetin umudunun da sesi olmuştur. Siyonistlerin Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanımıza dönük ‘Saddam’ benzetmesinde bulunarak tüm ülkemizi tehdit etmiştir. Siyonistlerin bu hadsizliğine karşı; Müslüman bir Kürt olarak, Sayın Cumhurbaşkanı’nın arkasında değil tam da yanında durduğumuzu iç ve dış kamuoyunun bilgisine sunarım. Türkiye Cumhuriyeti bir Irak değildir, Sayın Cumhurbaşkanımız bir Saddam Hüseyin değildir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı; hiç kimsenin tehdit edebileceği bir makam değildir. Hele terör devleti İsrail’in hiç haddi değildir” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum