Diyarbakırlılar hafta sonu orada serinliyor: Ege’ye taş çıkartıyor

Diyarbakırlılar hafta sonu orada serinliyor: Ege’ye taş çıkartıyor

Kaynak:Zelal Sinayiç

Diyarbakır’ın saklı cenneti olarak gösterilen Yenişehir İlçesi’ndeki Tilham (Hantepe) köyü Ege’de bulunan Kanyonlara taş çıkartıyor. Piknik yapan vatandaşlar diğer yandan Dicle nehrinde serinliyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı olan Tilham (Hantepe) Köyü, 2012 yılında yapılan idari düzenlemeler sonucu mahalle statüsüne kavuştu. Tarihsel olarak 1917 yılı kayıtlarında Tel Xan olarak bilinen köy, şimdi ise Tilham (Hantepe) adıyla anılıyor. Geçmişten günümüze birçok değişikliğe uğramış olan bu bölge, günümüzde sahip olduğu doğal güzelliklerle ziyaretçileri adeta kendine hayran bırakıyor.

Diyarbakır’a ne kadar uzaklıkta

piknik-tilham-koyu.jpg

Tilham Köyü, Diyarbakır şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta yer alıyor ve özel araçla 36 dakika sürüyor. Özellikle hafta sonları şehirden kaçmak isteyenler için oldukça erişilebilir bir nokta. Tilham, hem haftanın yorgunluğunu atmak, hem şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak hem de doğal güzelliklerle dolu bir gün geçirmek isteyenler vatandaşlar burayı tercih ediyor. Tilham’ın doğası, her geçen gün daha fazla insanın ilgisini çekiyor ve Diyarbakırlıların yeni gözdesi haline geliyor.

Tilham’ın saklı güzelliği: Yatır Şelalesi

tilham-koyu-piknik.jpg

Tilham Köyü'nün en dikkat çekici doğal güzelliklerinden biri de Yatır Şelalesi. Şelale, köyün yakın çevresinde yer alan ve doğal yaşamın tüm güzelliklerini barındıran bir alan olarak biliniyor. Suyun akışının oluşturduğu manzara, bölgenin yeşil doğası ve huzur verici atmosferiyle ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Haber: Zelal Sinayiç

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum