Dolmabahçe Sarayı’nda Diyarbakır zirvesi: Yılmaz’dan talimat!

Dolmabahçe Sarayı’nda Diyarbakır zirvesi: Yılmaz’dan talimat!
 Muhabir
Diyarbakırlı iş insanlarından oluşan bir heyet Cumhurbaşkanı vekili Cevdet Yılmaz ile görüştü. Birçok konunun ele alındığı toplantıda Yılmaz’dan dikkat çeken talimatlar geldi.

AMİDA HABER - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkan vekili- Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, DOGÜNSİFED başkanı Devrim Türk, DİSİDER Başkanı Şeyhmus Akbaş ve iş insanı Aziz Özkılıç’dan oluşan heyet, İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir araya geldi.

Diyarbakır’ın sorunları masaya yatırıldı

diyarbakir-cevdet-yilmaz1.jpeg

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede, Diyarbakır Silvan Projesi sulama kanalları, finansa erişim ve kamu bankaları, hızlı tren, otoyol, eğitimde yaşanan sorunlar, kentsel dönüşüm, Dicle Üniversitesi Hastanesi, Şehir Hastanesi, KOSGEB destekleri ve depremde yıkılan iş yeri konuları ele alındı.

Görüşmeye dair Amida Haber’e konuşan Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır adına çok verimli bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Bakanlara talimat

Ebedinoğlu şöyle konuştu, “İlettiğimiz konularla çok yakından ilgilendi. Bazı konu başlıklarını anında ilgili bakanlara iletti. Sayın Yılmaz özellikle Silvan barajı ve kanalların üzerinde çok durdu. Diyarbakır’ın eğitim sıralaması ve sınıf mevcutları çok kötü. Sayın Yılmaz eğitim konusunu çok önemsedi. Yine Karacadağ OSB alt yapısı ve küçük sanayi sitelerinin desteklenmesi için talimatlar verdi.”

‘Dicle Üniversitesi’nde 700 yataklı hastane’

amidahaber-12.jpg

Ebedinoğlu şöyle devam etti, “Sayın Cumhurbaşkanı yardımcımız bütün sorunları birebir takip edeceğini söyledi. Sağlıkta aksamaları dile getirdik. Bildiğiniz gibi Dicle Üniversitesi Hastanesinin mevcut yeri çoktan miadını doldurdu. Yeni bir hastane yapılacağını, bunun fizibilitesinin hazırlandığını iletti. Üniversitede yapılacak hastanemiz 700 yataklı olacak” diye konuştu.

‘İkinci bir şehir hastanesi yapılacak’

sehir-hastanesi.jpg

Diyarbakır Şehir Hastanesi’ndeki çalışmaların yavaş ilerlemesindeki nedenleri açıklayan Ebedinoğlu, “Şehir Hastanesi yapım işi uzun süredir çok yavaş ilerliyordu. Bu konuyu ilettik. Sismik izolatörler deprem için bir yıl üretimi sürdü. Bundan dolayı süreç uzadığını ancak süratle çalışmanın başlatıldığını söyledi. Ayrıca ikinci bir şehir Hastanesi daha yapılacağını iletti. İkinci hastanenin yeri de tespit edilmiş” bilgisini verdi.

‘Depremde 2082 iş yeri yıkıldı’

amidahaber-11.jpg

“Sayın Yılmaz bütün konuları takip etmemizi söyledi” diyen Ebedinoğlu, “Finans konusunun üzerinde durdu. Depremde işyerini kaybeden esnaf için bir çalışma olmadığını ilettim. Bu konuyu Çevre Şehircilik ile konuşacağını söyledi. 2082 işyeri yıkıldığını ifade ettim, hepsiyle ilgileneceklerini söyledi. Bir çok konunun ele alındığı görüşme çok verimli geçti. Sorunları iletme fırsatı verdikleri için Sayın Cevdet Yılmaz’a teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi.

Ensarioğlu: Kentin kalkınması için

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’da sosyal medya hesabından görüşmeye dair notlar paylaştı.

Ensarioğlu şu paylaşımı yaptı, “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ı, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileriyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde ziyaret ettik. Ziyarette, Diyarbakırlı hemşehrilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını kendilerine ileterek, şehrimizin ekonomik kalkınması ve geleceğine ilişkin kapsamlı istişarelerde bulunduk.

Diyarbakır’ı her alanda daha ileriye taşımak için toplumumuzun tüm kesimleriyle iş birliği içinde kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreçte bizlere verdikleri destek ve gösterdikleri ilgi için Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum