Erkek turistler bu kez Diyarbakır’da etek giydi

Erkek turistler bu kez Diyarbakır’da etek giydi

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bursa'da tarihi Yeşil Cami'ye şortla girmemek için mekanda kadınlar için bulundurulan etekleri giyerek gündeme gelen yabancı erkek turistler, bu kez Diyarbakır Ulu Cami’de etek giydi.

AMİDA HABER – Diyarbakır’ın en uğrak yerlerinden biri olan Ulu Cami her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Cami’yi ziyaret eden turistler cami adabına uygun davranmak için ise girişte bulunan giyim kurallarına uyuyor.

Etekli erkek turistler Diyarbakır’da da görüldü

turist.jpg

Ancak geçen hafta Bursa'da tarihi Yeşil Cami'ye şortla girmemek için mekanda kadınların giymesi için bulundurulan etekleri şortlarının üzerine giyen erkek turistlerin videosu, sosyal medyada dikkat çekip viral olmuştu.

Aynı görüntüler bu kez de Diyarbakır Ulu Cami’den geldi. Cami’de etek giydikleri anlar cami rehberi tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Daha önce de etek giyip camiyi gezmişler

turist-22.jpg

Sur İlçe Müftülüğüne bağlı cami rehberi Yaser Aydın, Diyarbakır Ulu Cami’nin Türkiye ve Anadolu için önemli tarihi bir mekan olduğunu ve bu yüzden de yerli ve yabancı binlerce turistin gözdesi durumunda olduğunu söyledi.

ulu-cami-ara.jpg

5 yıl içerisinde birçok grupta erkek turistlerin de etek giyip camiyi gezdiklerini belirten Aydın şöyle konuştu:

“Yabancı ziyaretçilerimiz, erkek, kadın içeri girdiği zaman kadınlar için hazırlamış olduğumuz ücretsiz başörtü, etek, uzun kıyafetler kabininde bulunan materyalleri aynı şekilde gelen yabancı erkek ziyaretçilerinde kullandıklarını görüyoruz. Bazen burada öyle bir yoğunluk oluşuyor ki, materyalsiz kaldığımız günlerde yabancı erkek ziyaretçilerin kadınların kullanmış olduğu etekleri giyip, bacaklarını örtüp o şekilde cami ziyaretlerini gerçekleştiriyor.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.