Eski Bakan Eker uyardı: Türkiye’de kişi başı tarım arazisi varlığı azalıyor

Eski Bakan Eker uyardı: Türkiye’de kişi başı tarım arazisi varlığı azalıyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır’da katıldığı konferansta gıda güvenliği ve kişi başı tarım arazisi varlığıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER - Diyarbakırlı eski Bakan Mehmet Mehdi Eker, ‘Küresel meydan okumalara karşı tarım ve gıda sistemleri’ konulu konferansta konuştu.

Önemli tespitlerde bulunan Bakan Eker, stratejik alanlar ve tarım, Gıda, su ve enerji konularında önemli veriler paylaştı.

Gıda güvenliğini etkileyen faktörlerle ilgili verileri paylaşan Bakan Eker, “İklim değişikliği ve küresel ısınma, Savaşlar ve küresel salgınlar (Pandemi), Uluslararası ticaret politikaları ve gıda milliyetçiliği, Tarım piyasalarında kartelleşme, Gıda israfı ve adaletsiz paylaşım, Gıda fiyatlarındaki dalgalanmalar, Sosyo ekonomik faktörler, yoksulluk ve yoksunluk” başlıklarında sunum yaptı.

mehdi-ekerrr.jpg

Türkiye’de kişi başına tarım arazisi varlığıyla ilgili de sunum yapan Bakar Eker, “2000 yılı 2,3 dekar, 2024 yılı 2 dekar, 2050 1,5 dekar” a düştüğü bilgisini paylaştı.

Dicle Üniversitesinde yapılan sunumun ardından Rektör Mehmet Karakoç, Mehdi Eker’e fahri doktora unvanı verdi. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum