Eski Diyarbakır Valisi: Bir araya gelmek için anlaşalım

Eski Diyarbakır Valisi: Bir araya gelmek için anlaşalım

Kaynak:Haber Merkezi

Türkiye’de 2013 ile 2015 yılları arasında yürütülen çözüm sürecinin önemli aktörlerinden Efkan Ala muhtemel bir “Çözüm süreci” hakkında konuştu.

AMİDA HABER- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanvekili Efkan Ala, çözüm süreciyle ilgili gündemdeki tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ala, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililer ile tokalaşmasının ardından gündeme gelen yeni bir “çözüm süreci”nin partilerinin gündeminde olmadığını belirtti.

‘Masamızda yok’

2024/05/29/efkan-ala.jpg

Efkan Ala, “Çözüm süreci masamızda yok. Sorun farklı, çözüm yolları da farklı. Geçmişte bu süreç oldu ve sona erdi. Aynı şeyi tekrarlamak zorunda değiliz” diye konuştu. Ayrıca Ala, “24 saat Kürtçe yayın yapan bir kanal var. O süreçlerin belli bir noktasında Ortadoğu tarumar oldu. Türkiye, o reformları yapmamış olsaydı Irak ve Suriye’ye döndürmek isteyen projelere yenilirdi” dedi.

‘Bir araya gelmek için anlaşalım’

2024/04/23/meclis-genel-kurul.jpg

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Ala, şöyle dedi: "Masayı bir kuralım. Tartışmak, konuşmak ve bir araya gelmek için anlaşalım." ifadelerini kullanan Ala, "Orada herkes görüşünü söyleyecek."

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.