FOTO HABER - Diyarbakırlılar kavurucu sıcaklıklardan Sinek Çayı’na akın ediyor

FOTO HABER - Diyarbakırlılar kavurucu sıcaklıklardan Sinek Çayı’na akın ediyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

Yazın bunaltıcı sıcaklarından az da olsa uzaklaşmak ve serin alanlara yönelmek isteyen Diyarbakırlı vatandaşlar ve yerli turistler Çermik ilçesindeki Sinek Çayı’nı tercih ediyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır'da sıcak havadan bunalan vatandaşlar Sinek Çayı'nda serinlemenin ve doğa ile baş başa kalmanın keyfini yaşıyor.

sinek-cayi.jpg

Sinek Çayı'nda işletmeci Nebi Karamehmetoğlu, sıcaklardan ve şehir hayatının yoğunluğundan bunalan vatandaşların Çermik'e serinlemeye geldiğini söyledi.

Karamehmetoğlu’na göre, Sinek Çayı, Diyarbakır ve ilçelerinin yanı sıra çevre illerden gelen ziyaretçilerden rağbet görüyor.

sinek-cayi11.jpg

‘Sıcaktan bunalanlar burada’

Komşu illerde deniz olmadığı için soğuk su kaynaklarından Sinek Çayı'na ilginin yüksek olduğunu belirten Karamehmetoğlu, "Su doğal haliyle dağdan çıkmakta. Kanyon boyunca söğüt ve çınar ağaçlarının altında insanlar serinliyor. Hafta sonları büyük yoğunluk oluşuyor. Araç ve insan trafiği çok yoğun. Sıcaktan bunalanlar burayı tercih ediyor" şeklinde konuştu.

sinek-cayi111.jpg

‘Çocuklar gönüllerince eğlenebiliyor’

Öte yandan Mardin'den eşi ve çocuklarıyla Sinek Çayı'na gelen Çiğdem Akdağ, "Denize gitme şansımız çok olmuyor. Çocukları Sinek Çayı'na getirdik. Burada yüzsünler, balık tutsunlar. İnsanlara burayı tavsiye ederim, gelsinler, temiz havası var. Su derinliği olmadığı için korkulacak bir şey yok. Çocuklar gönüllerince yüzüp eğlenebiliyor” ifadelerini kullandı.

sinek-cayi111111.jpeg

Diyarbakır'dan arkadaşlarıyla gelen Cihan Demirhan da Sinek Çayı'nın serinlemek için elverişli bir yer olduğunu belirterek, "Bu serinliği hissetmek, sıcaklardan bir nebze olsun kurtulmak ve nefes almak için Sinek Çayı'nı tercih ediyoruz" dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.