Gazeteci Müftüoğlu Diyarbakır’da görülen duruşmada beraat etti

Gazeteci Müftüoğlu Diyarbakır’da görülen duruşmada beraat etti

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

10 ay tutukluğun ardından 29 Şubat 2024’te tahliye edilen Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Dicle Müftüoğlu, bugün görülen duruşmada yargılandığı davadan beraat etti.

AMİDA HABER - Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Dicle Müftüoğlu’nun “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt kurmak ve yönetmek” iddialarından yargılandığı davanın karar duruşması Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmayı, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG), DFG Eşbaşkanı Selman Çiçek, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), DİSK Basın-İş Başkanı Turgut Dedeoğlu, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Ferat Bozarslan, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Norveç PEN'in yanı sıra çok sayıda gazeteci izledi.

dicle-muftuoglu.jpg

Müftüoğlu savunmasında, 10 ay boyunca tutuklu kaldığı ve gazetecilik faaliyetleri gerekçesiyle yargılandığını hatırlatarak, aktif olarak 15 yıl gazetecilik yaptığını ve mesleğini sürdürdüğünü dile getirdi.

Mahkeme heyeti, avukat savunmalarının ardından beraat kararı verdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.