HÜDA PAR’dan Diyarbakır’da dansçılara saldırı açıklaması: Sapkınlığa Hayır!

HÜDA PAR’dan Diyarbakır’da dansçılara saldırı açıklaması: Sapkınlığa Hayır!
HÜDA PAR, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Tema Park’ta önceki gün özel bir dans okulunun etkinliğine katılanlara 50 kişilik bir grubun, ‘Tekbir-Allah-u Ekber’ sloganları ile saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

AMİDA HABER – Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Mersin Milletvekili Faruk Dinç, sosyal medya üzerinden birçok kişinin yaralandığı dans gösterisine ‘Tekbir-Allah-u Ekber” diyerek gerçekleşen saldırıya ilişkin, ‘Sapkınlığa Hayır!’ fotoğrafı ile açıklamada bulundu.

hudaparrr.webp

Dinç açıklamasında, “Diyarbakır’da kamuya açık olan bir alanda sözde "dans etkinliği" adı altında, toplumun değer yargılarının hedef alınarak teşhircilik yapılması halkımızı rahatsız etmiş ve tepkisini çekmiştir” dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır’da halka açık alanlarda, Kürt halkının örf ve adetlerine uygun olmayan, değerlerimizden uzaklaştıran, neslimizi ifsat eden bu asimilasyon projelerine karşı yetkililer gereken hukukî tedbirleri almalıdır.

Camiye yakın yerlerde, çocuklarımızın oyun oynadığı alanlarda gençliği hedef alarak ifsat çalışmaları yapanlar ve bunun arkasında duranlar her kim ise haklarında derhal yasal işlem başlatılmalıdır.

Gizli eller tarafından toplumumuz ifsat edilmek istenmektedir. Ancak bilinmelidir ki halkımız kendi medeniyet değerlerinden asla vazgeçmeyecektir.”

Büyük tepki çeken saldırıya bir çok kesimden kınama gelirken, bazı yaralılar hastaneye kaldırılmış ve saldırıya maruz kalan kişiler de şikayetçi olmuştu. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum