Havaların soğumasıyla Diyarbakırlılar oraya akın etti

Havaların soğumasıyla Diyarbakırlılar oraya akın etti
Diyarbakır’da havaların soğumasıyla Türk mutfağının başlıca yemekleri arasında yer alan aynı zamanda halk arasında bağışıklık sistemi güçlendirici olarak bilinen yemeğe talep arttı.

Berivan Kılıç / Hamza Özçelik

Diyarbakır’da bir güneşli bir yağmurlu geçen hava şartları, kış aylarına doğru daha şiddetli hale gelirken, vatandaş soluğu çorbacılarda aldı. Diyarbakırlıların soğuk havayla beraber, sabah kahvaltısı olarak tercih edilen çorba, limon ve çeşitli baharatlarla sunuluyor.60 yıldır Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Dağkapı’da, çorba dükkanı olan Ahmet Yıldırım, soğuk havaların hissedilmesiyle Türk mutfağının başlıca yemekleri arasında yer alan, soğuk algınlığına birebir iyi gelen çorbaya yoğunluğun arttığını dile getirdi. Yıldırım ‘’siparişlere yetişemiyoruz’’ açıklamalarında bulundu.

Esnaf Yoğunluktan memnun

Kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşların yöneldiği çorbacılardan, Güzel çorba lokantası işletmecisi Ahmet Yıldırım, yaşanan yoğunluktan memnun olduğunu dile getirerek, soğuk havaların etkisiyle üç tas çorba içen de oluyor dedi. Ahmet Yıldırım: Her yıl bu şekilde yoğunluk yaşanıyor, mercimek çorbası ve paça çorbası servisi yapıyoruz, yoğunluğun yaşanmasının bir sebebi de, esnaf olarak samimiyetimiz ve çorbamızdaki lezzet. Bizde güler yüz fazlasıyla ücretsiz veriliyor. Kimse parasını yerde bulmamış, fiyatlarımızda çok uygun. Bu lokantada bütün yıl genel olarak yoğunluk yaşanıyor, kış aylarının gelmesiyle bu daha da artıyor.  Bizde bu yoğunluktan memnunuz, sabah saat 4’te geliyoruz, 6-7’ye kadar hazır olmuş oluyor çorbamız. Gelen müşteriler soğuğun etkisiyle bazen iki tas bazen üç tas çorba istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.