HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları serbest bırakıldı

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları serbest bırakıldı
Diyarbakır’da önceki gün gözaltına alınan HDP İl Eş Başkanları Zeyyat Ceylan ile Gülistan Atasoy’un da aralarında bulunduğu 12 kişi serbest bırakıldı.

AMİDA HABER- Diyarbakır'da, aralarında HDP grup başkanvekili Meral Danış, Milletvekilleri Remziye Tosun, İmam Taşçıer, Saliha Aydeniz ve Dersim Dağ’ında bulunduğu bir grup önceki gün, Bağlar İlçesi Emek Caddesi’nde bir araya geldi. Grubun açıklama yapmasına izin vermeyen polis, aralarında HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeyyat Ceylan ile Gülistan Atasoy’un da bulunduğu 59 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 47 kişi dün Emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 12 kişi bugün Adliyeye çıkarıldı. Savcılık işlemlerinin ardından Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Gülistan Atasoy, Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun, HDP Parti Meclisi Üyesi Raci Bilici, Mehmet Oruç, Abidin Karaman, Emine İnan, Zeki Bağcık, Ferman Nergiz, Sümeyye Kirici, Mehmet Ali Altınkaynak ve Abbas Kaya adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.