İl olmaya yakın ilçeler belirlendi: Listede Diyarbakır’ın o ilçesi de var!

İl olmaya yakın ilçeler belirlendi: Listede Diyarbakır’ın o ilçesi de var!

Kaynak:Yeni Konya

Türkiye'de bulunan 81 il dışında 82. il olmaya yakın ilçelerin listesi yayınlandı. Listede Diyarbakır'ın Ergani ilçesi de yer alıyor.

AMİDA HABER - Türkiye'nin 82. il olma potansiyeline en yakın ilçeler belirlendi. Nüfusu bazı illerden büyük olan birçok ilçe dahi, il statüsüne yükselmek için gerekli kriterleri sağlamak zorunda.

diyarbakir1.jpg

Bu kriterler arasında en az 100 bin nüfus, il merkezine en az 50 kilometre uzaklık, şehirleşme düzeyi, ulaşım altyapısı, ekonomik çeşitlilik ve eğitim kalitesi gibi faktörler bulunuyor.

ergani1-001.jpg

82. il Ergani mi olacak?

Listede Diyarbakır'ın il olacak ilçesi olarak Ergani öne çıktı. Ergani, Diyarbakır iline bağlı bir ilçe olup, Dicle Nehri'nin sağ kıyısında Zülküf Dağı'nın eteklerine kurulmuş. Nüfus bakımından ilin dördüncü en kalabalık ilçesi olan Ergani'ye bağlı 86 köy bulunmakta.

ergani.jpg

Öte yandan listeye göre Türkiye'nin il olmaya en yakın ilçeleri arasında Şanlıurfa'nın Siverek, Konya'nın Ereğli, Tekirdağ'ın Çorlu gibi ilçeleri de bulunmakta. Bu ilçeler de il olma kriterlerine yakınlıklarıyla dikkat çekiyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum