İl olmayı bekleyen Diyarbakır ilçesi çimento tozuna teslim oldu

İl olmayı bekleyen Diyarbakır ilçesi çimento tozuna teslim oldu
Diyarbakır’ın 160 bin nüfusuyla il olmayı bekleyen ilçesi Ergani’de, çimento fabrikasından çıkan toz ve duman vatandaşı bezdirdi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bir çimento fabrikasında hava kirliliğine önlem almak için baca filtreleri takılmasına rağmen çıkan toz ve duman vatandaşı bezdirdi. İlçe sakinleri yetkililere durumun çözülmesi için çağrıda bulundu.

Yetkililere duruma el atsın

ergani-cimento-toz.jpg

Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Ergani’de vatandaş, yerleşim yerine yakın olan bir çimento fabrikasının bacasından çıkan duman ile hafriyat kamyonlarının çevreye yaydığı tozdan şikayet ederek, yetkililere çözüm için çağrıda bulundu.

Fabrika çevresindeki esnaflar, fabrikanın yıllardı şehre hastalık yaydığını dikkat çekerek, yetkililerin duruma acilen el atması çağrısında bulundular.

Tozlar evlere kadar giriyor

cimento-toz-ergani.jpg

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, “Fabrikadan çıkan toz duman evimize kadar geliyor. Evimizin camları, balkonları toz içinde. Bu durumdan memnun değiliz. Yetkililer lütfen bu duruma bir çözüm bulsun. Genelde geceleri hava karardığı zaman fabrikanın tüm pis dumanı ve tozu bırakılıyor. Bunu evimizden görüyoruz” diye konuştu.

Başka bir Ergani sakini de, “Fabrikadan mahallemize çok toz geliyor. Ben özellikle arabamın üzerinde tozu fark ediyorum. Aracımın üzerindeki toz çok siyah. Artık bunun ne olduğunu bilemiyorum. Cam balkonumuza da aynı şekilde siyah tozlar sürekli yapışıyor” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum