Çiftçiler mağdur: Malatya'da kayısı fiyatlarında istikrar arayışı sürüyor

Çiftçiler mağdur: Malatya'da kayısı fiyatlarında istikrar arayışı sürüyor

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Dünyadaki kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'da kent ekonomisinin lokomotifi olarak değerlendirilen kayısıda hasat sürüyor.

AMİDA HABER - Dünyada kuru kayısı üretiminde liderliğini elinde bulunduran Malatya'da hasat devam ederken, üreticiler bir önceki yıla kıyasla ürün fiyatlarında önemli bir gerileme yaşandığını belirterek, fiyatlarda istikrar beklediklerini deklare ettiler.

kaysi1.jpg

Kaysı fiyatlarında istikrar talep eden üreticiler, bir önceki yıla kıyasla ürün fiyatlarında önemli bir gerileme yaşandığını belirterek, istikrar beklediklerini açıkladılar.
Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılıç'ın Akçadağ ilçesinde katıldığı programda Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) yeni dönem için alım yapması da talep edilirken, hasat döneminde gerileyen kuru kayısı fiyatlarının çiftçiyi mağdur ettiği vurgulandı.

kaysi2.jpg

Başkan Kılıç, kayısının hak ettiği değeri bulamadığını belirterek, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) yeni dönem için alım yapmasını beklediklerini söyledi. Kılıç, üreticilerin depreme rağmen üretime devam ettiğini hatırlatarak, zor şartlar altında üretilen kayısıya sahip çıkılmasını talep etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.