İnsan Hakları Cemiyetinden AK PARTİ il başkanlığına ziyaret

İnsan Hakları Cemiyetinden AK PARTİ il başkanlığına ziyaret
İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Eyüphan Kaya, Başkan Yardımcığı Mehmet Kemal Yılmaz ve Genel Sekreter Cevat Meygil’in bulunduğu heyet, Ak Parti İl başkanlığını ziyaret etti, Cemiyetin heyeti İl başkan Vekili Av.Raşit Ocak ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

İnsan Hakları Cemiyeti heyeti Ak Parti Diyarbakır  İl başkanlığını ziyaret etti.

Bir saate süren görüşmede güncel meseleler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

İl Başkan vekili Ocak açıklamasında,

”Biz sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerini önemsiyoruz, hele ki İnsan Hakları Cemiyeti olunca düşünceleriniz daha da önem kazanıyor. Buyurun üçüncü göz olarak partimizi değerlendirin, biz de ondan kendimize bir pay çıkaralım” dedi.

Ziyarette Cemiyet Başkanı Eyüphan Kaya şu fikirleri dile getirdi;

AR-GE BİRİMİNİZİN İYİ ÇALIŞMASI LAZIM

“Zamanımız Ar-Ge zamanıdır, Araştırma Geliştirme biriminizin daima faal olması ve diğer 13 birimin önüne bir eylem/söylem planı bırakması lazım, evet halka hizmet gidiyor, ama selam ve duada eksik kalıyoruz, insanların gönlüne dokunmak lazım.

Mesela 17 ilçe ziyareti çalışmanız oldu; ne için yaptınız?, ondan beklenen hedefe ne kadar ulaştınız? Şeklinde bir çalışmanız oldu mu?

YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK BİR ÇALIŞTAY YAPMANIZDA FAYDA VAR

Aslında iyi bir çalışma yapmak için bir çalıştay yapıp, ona göre bir eylem planı ortaya koyarak çalışmak lazım, öyle kişiye göre çalışmalar pek bir fayda sağlamıyor, ilçe ilçe yaptığınız çalışma da stratejik eylem eksikliğinden akim kaldı, çünkü sandığa yansımadı.

Örneğin ben Yenişehir ilçesinde kayıtlı üyenizim, il, ilçe delegenizim orada yaptığınız çalışmadan benim haberim bile olmadı, sizce bunda bir yanlışlık yok mu?

Halbuki ilçeye gitmeden bir hafta önce herkese bir toplu mesaj gönderilseydi, sabit bir numara da verilerek arayanlar dinlenseydi, ilçe ziyaretinde ciddi sorunları olan ilçe sakinleriyle yüz yüze bir araya gelinseydi elbette ki etkisi farklı olurdu.

ÇALIŞMALARINIZDA SELAM VE DAUYI, İHLASI ÖN PLANDA TUTUN

Çalışmalarınız oluyor ama sanki çalışmalarınızda ihlas eksikliği var, daha çok fotoğraflama ile sınırlı kalıyor. Malumunuz  süte maya atılmazsa yoğurt olmaz, ihlas da böyle bir şey, ihlas katsayınız ne durumda bunu kendinize sorun bence, zaten bir başkasının bilmesi de mümkün değildir.

KÜRT MESELESİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE ÇÖZÜM PLANINIZ OLMALI

Mesela Kürt meselesini yasal ve anayasal düzeyde hal edebilmek için bir umut uyandırabilirsiniz, fiili olarak bir çok gelişmeler var, ama yasal  dayanağı yok, yarın bir iktidar değişikliği olursa bu haklar geri alınabilir. Irak Kürdistan bölgesiyle ilişkileri geliştirmek lazım, Kürt ve Kürdistan kavramları üzerindeki sansürü kaldırmak lazım. Kürt sorunu yoktur denildiği sürece birileri bunu bahane ederek Ak Partiye eleştiriler yapacak bunu unutmamak lazım.

2007 yılında bir Diyarbakır’da bir Kürt konferansı yapıldı, ev sahibi Alman konsolosu ve Diyarbakır Barosuydu, sonunda denildi ki; “Nüfusu 30-40 milyon olan Kürtlerin bir devleti yok bu psikolojik bir soruna sebep oluyor,  Irak Kürdistan Bölgesini devletleştirmek lazım, Suriye ve İran Kürtleri için makul  bir federatif yapı yeterli gelir, çünkü ağırlıklı olarak bölgesel yaşıyorlar, Türkiye Kürtleri ise canı sıkılan Anadolu’ya kayıyor, il bazında düşünülse en büyük Kürt nüfusu İstanbul’dadır, dolayısıyla bölgesel yapılanmadan öte anayasal düzeyde hak ve özgürlüklerini vereceksiniz, kendini birinci sınıf vatandaş olarak his edecek denildi, bence dünyanın bu aklından faydalanmak lazım.

ANKARA’DA KÜRT STRATEJİK ARAŞTIRMA MERKEZİ(KÜRT SAM) ADIYLA BİR OLUŞUM LAZIM

Uzun zamandır Cemiyet olarak Ankara’da Kürt Stratejik Araştırma Merkezi (Kürt-SAM) adında bir oluşumla hem Türkiye’deki Kürtlerin hem dünyanın 40 ülkesinde yaşayan Kürtlerin hakları üzerinde bir araştırma yapmanın faydalı olabileceğini dile getiriyoruz, bu bir çalışma yapılırsa gücünüze güç katar diye düşünüyoruz. Bu durumda hem iç huzurumuza yönelik bir çalışma yapmış olursunuz, hem de 40 ülkede yaşayan Kürtlerden ilgi ve dua almış olursunuz.

YEREL YÖNTİMLER  İÇİN İYİ/EHİL İNSANLARI TERCİH EDİN

Ak partinin ilk iki dönemin fabrika ayarlarına dönmesini bekliyoruz, paylaşım ve adalette sıkıntı var, şu mülakatlarla iltimasın varlığı ayan beyandır, Ak parti muhalefetin yetersizliğine borçludur, eğer iyi bir muhalefet olsaydı bu kadar iktidarda kalması mümkün olmazdı. Ayrıca belediye başkan adaylarını iyi/ehil kimselerden seçin, ehil insanlar iş başına gelsin” dedi.

Ak Parti il İl Başkanı Av.Raşit Ocak, ziyaretlerinden dolayı  teşekkür ederek, bu fikirlerden yararlanacağını, zaman zaman tekrar fikirlerine baş vuracaklarını beyan ederek, memnuniyetini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.