Irakla vize serbestisi başlıyor: Diyarbakır’dan destek açıklaması

Irakla vize serbestisi başlıyor: Diyarbakır’dan destek açıklaması

Kaynak:Haber Merkezi

Türkiye’den Irak vatandaşlarına sağlayacağı vize serbestisi 1 Eylül’de başlıyor. 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklı vatandaşlara yönelik başlayacak olan vize serbestisine Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)’dan destek geldi.

AMİDA HABER - DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye’nin ticarette en önemli komşularından biri olan Irak’ın ihracatta her zaman ilk 5 ülke arasında yer aldığını ifade ederek, “Irak’a vize serbestisi hem ülkemiz hem de bölgemiz açısından oldukça önemlidir. Özellikle Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde yaşayan kardeşlerimizin karayolu seyahatlerinde bölgemizin sağlık turizmi başta olmak üzere ticaretine önemli katkıları olacaktır” dedi.

5 binden fazla şirket var

“Komşularla ilişkimizi güvenlik ekseninden çıkarıp bölgesel barış, işbirliğinin geliştirilmesi, ticaretin geliştirilmesi eksenine koymamız sürdürülebilir bir barış ve ekonominin olmazsa olmaz koşuludur” diyen Kaya, Irak’ta 2 bine yakın Türkiyeli vatandaşın şirketinin bulunduğunu belirterek, buna mukabil Türkiye’de ise 3 binden fazla Iraklı vatandaşın şirketinin bulunduğunu söyledi.

mehmet-kaya.jpg

Vize serbestisi ticaretin gelişimine katkı sunacak

Vize serbestisinin sınır ticaretinin gelişmesi ve bölgenin ticaretine önemli katkıları olacağını söyleyen Kaya, “Karşılıklı gidiş gelişlerin kolaylaştırılması karşılıklı işbirliklerini artıracak, daha fazla ortak şirket kurulması sağlanacak ve yaşanan bazı sorunların giderilmesi daha da kolaylaşacaktır” dedi.

Iraklı vatandaşlara yönelik vize serbestisi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bağdat’ı ziyareti sırasında mutabık kalınan maddelerden biriydi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.