İtfaiye Su Altı Arama Ekibi: Dicle Baraj Gölü’nde eğitime başladı

İtfaiye Su Altı Arama Ekibi: Dicle Baraj Gölü’nde eğitime başladı

Kaynak:Basın Bülteni

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin İtfaiye Su Altı Arama Ekibi, Dicle Baraj Gölünde arama kurtarma eğitimi gerçekleştirdi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu İtfaiye Su Altı Arama Ekibi, göl, gölet ve nehirlerde meydana gelebilecek acil durumlara hızlı müdahale sağlamak amacıyla kuruldu. Ekip, son olarak Dicle Baraj Gölü'nde arama-kurtarma eğitimi gerçekleştirdi.

dbb-dalis-ekibi-golde.jpeg

İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Su Altı Arama Ekibi, özel eğitimli beş kişilik ekiple Eğil ilçesinde gölde bulunan çeşitli senaryolarda pratik yaparak pusula kullanımı, dalış işaretleri, problem yönetimi, kayıp kişi ve nesne arama-bulma, gece dalışı ve derin dalış gibi konularda eğitim aldı. Eğitimler, özel dalış ekipmanları ve sonar cihazları gibi su altı arama teknolojileri kullanıldı.

dalis-ekibi1.jpeg

Bu ekipler, boğulma vakalarına müdahale etmek, sel veya taşkınlarda kaybolan kişileri bulmak, su altında kalmış araç veya nesneleri çıkarmak, ayrıca su altı enkazlarını incelemek ve kurtarma operasyonları düzenlemek gibi zorlu görevlerde aktif rol alıyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.