Karar duruşması için ortak ses: Cezasız kalmasın

Karar duruşması için ortak ses: Cezasız kalmasın
12 Haziran Çarşamba günü Diyarbakır 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşması görülecek Tahir Elçi dosyasının cezasız kalmaması için kamuoyuna destek ve dayanışma çağrısı yapıldı.

AMİDA HABER – Diyarbakır Barosu ve Tahir Elçi Vakfı’nın, Çarşamba günü saat 10.00’da karar duruşması görülecek Tahir Elçi davasına katılım için yaptığı çağrıya Türkiye’deki barolardan ve insan hakları kuruluşlarından destek geldi.

Karar duruşması hakkından konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, ''Katledilen Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi’nin dava dosyanın karar duruşması 12 Haziran’da yapılacaktır. Barolarımızı ve meslektaşlarımızı; destek ve dayanışma için duruşmaya davet ediyoruz.” dedi.

‘Tahir Elçi davası cezasız kalmasın’

Yapılan dayanışma duyurusu sonrasında Türkiye’deki tanınmış hukukçular, 15 baro başkanı ve insan hakları kuruluşları dayanışmaya desteklerini sosyal medya aracılığıyla açıkladılar.

Yapılan çağrılarda, Tahir Elçi cinayetinden sorumlu olan herkesin tespit edilip yargılanması ve gereken cezaları almaları talebinde bulunuldu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.