Kayıp Narin’e ilişkin yeni gelişme: Ekipler mezarlıkta

Kayıp Narin’e ilişkin yeni gelişme: Ekipler mezarlıkta
 Muhabir
Diyarbakır’da 15 gündür haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ı bulmak için mezarlıkta yeraltı görüntüleme cihazıyla arama yapıldı. Narin’e ilişkin tüm gelişmeler haberimizde.

AMİDA HABER - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında mahalledeki mezarlıkta jandarma eşliğinde yeraltı görüntüleme cihazıyla arama çalışmaları yapıldı.

15 gün oldu Narin hala kayıp

narin-guran-yeralti-goruntuleme-cihazi-2-001.jpg

Türkiye 8 yaşındaki Narin Güran’dan gelecek haberi bekliyor. Narin’i arama çalışmaları 15’inci gününde de devam ediyor. Olayın tek tutuklu sanığı amca Salim Güran. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, amca Salim Güran’ın şüphe üzerine tedbiren tutuklandığını söyledi. Avukatları tutuklama kararına itiraz etti.

Ağabey gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı

Yürütülen soruşturmada küçük Narin’in kaybolmasına ilişkin kolunda görülen ısırık izleri nedeniyle ilk gözaltına alınan isim 18 yaşındaki ağabeyi oldu. Ancak ısırık izinin kime ait olduğu konusunda bir bulgu elde edilemezken ağabey serbest bırakıldı.

Jandarma komutanı açıklama yapmıştı

jandarma-il-komutani-selcuk-yildirim.webp

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım, 28 Ağustos’ta ellerinde önemli deliller olduğunu belirterek, “Kayıp Narin’i arama çalışmalarında sonuca çok yaklaştık, çember daralıyor” demişti. Ancak bu açıklama üzerinden bir hafta geçmesine rağmen kayıp Narin’den herhangi bir haber alınamadı.

Aileye psikolojik destek

narin-in-babasi-arif-guran.jpeg

Gece gündüz kızları için gözyaşı döken aileye psikologlar destek veriyor. Psikologlar, ailenin büyük bir travma yaşadığını, ancak asılsız telefon ve ihbarların ailenin psikolojisini olumsuz etkilediğini söyledi.

Arama çalışmalarında son durum

narin-guran-arama-5.jpeg

Narin’i arama çalışmalarında özel ekip son teknolojik araçları kullanıyor. Ekipler bölgeden gelip geçen araçların sorgusuna devam ediyor. Şu ana kadar yüzlerce kişinin ifadesine başvuruldu. Narin’i arama çalışmaları, arazi, su kanalları, su kuyuları, ekili tarım arazilerinde devam ediyor. Arama çalışmalarına hava ve karar taşıtları destek veriyor.

Komandolar arazide ve mısır tarlalarında yaptıkları çalışmalarda buldukları elbise ve bez parçalarını delil olarak alıp, incelenmek üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Mahalledeki evlerde de arama yapıldı.

Yayın yasağı kararı alındı

narin-guran-yeralti-goruntuleme-cihazi-2-002.jpg

Öte yandan Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma tamamlanana kadar tüm yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında yayın yapan medyada dosya hakkında yayın yapılmasını yasakladı.

Umutlu bekleyiş sürüyor

Daha önce Amida Haber’e konuşan baba Arif Güran, kızının yaşadığını ve mutlaka ona kavuşacağını umduğunu söylemişti. Başta anne baba olmak üzere aile ve akrabalarının umutlu bekleyişi sürüyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum