Kayyım bürokratları konaklıyordu: Diyarbakır’daki o bina yurt oldu

Kayyım bürokratları konaklıyordu: Diyarbakır’daki o bina yurt oldu
 Muhabir
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, uzun süre kayyım bürokratlarının konakladığı misafirhaneyi kız öğrenciler için yurda dönüştürdü.

AMİDA HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait kız yurdu HDP’li Gültan Kışanak ve Fırat Anlı döneminde açılmıştı. Kayyım atanana kadar kız öğrencilerin konakladığı yurt 2016 yılından sonra kapatıldı, misafirhane olarak kullanılmaya başlandı.

Hasta ve hasta yakınlarının konakladığı bina bir süre sonra kayyım bürokratları da taşındı. İl dışından gelen kayyım bürokratları ev tutmak yerine misafirhanenin bir katında konakladı.

7 yıl sonra tekrar kız yurduna dönüştürüldü

DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini kazanmasının ardından bina 7 yıl aradan sonra kız yurduna dönüştürüldü. Eylül ayından itibaren üniversite okumak için Diyarbakır’a gelecek olan kız öğrenciler bu yurtta konaklayacak.

misafirhane-diyarbakir.jpg

391 yatak kapasiteli

Zemin artı 8 kattan oluşan Kız Öğrenci Yurdu'nda, yemekhane, kütüphane, bilgisayar odası, kantin, etüt odası, ütü odaları, çamaşırhane, ziyaretçi odası, mutfak, revir, müşahede odası, idari bürolar, personel büroları, terzi, mutfak deposu, temizlik odası, sığınak ve teras da yer alacak.

2024-2025 eğitim-öğretim yılında hizmete başlayacak

Öğrencilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan yurttan, özellikle dar gelirli ailelerin çocukları faydalanacak. Yurt, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında öğrencilere hizmet vermeye başlayacak.

kiz-yurdu-diyarbakir-001.jpg

Online başvurular başladı

Yenişehir Mahallesi Yıldız Sokak No: 2345 adresinde hizmet verecek yurda başvurular ise; https://yurt.diyarbakir.bel.tr/ linki üzerinden online yapılabilecek.

113 bin kişi konaklamıştı

Öte yandan 2023 yılında 113 bin hasta ve hasta yakını misafirhanede konaklamıştı. Büyükşehir Belediyesinin hasta ve hasta yakınları için yeni bir bina tahsis edip etmeyeceği hakkında bilgi alınamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum