Kılıçdaroğlu ile Özdağ 'kayyumda' anlaştı

Kılıçdaroğlu ile Özdağ 'kayyumda' anlaştı
Millet İttifakı'nın Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile imzaladığı mutabakatta "terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalle idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir" i

AMİDA HABER - Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile 28 Mayıs seçimlerinde destek için anlaştı. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasında protokol de imzalandı.

Sığınmacılar bir yılda gidecek

Protokole göre, Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile vatandaşlık tanımı korunacak. Laik, üniter devlet yapısından taviz verilmeyecek. Protokolün dikkat çeken maddelerinden biri de tüm sığınmacılar ile Türkiye'de kaçak yaşayanların en geç 1 yıl içinde ülkelerine geri gönderilmesi oldu.

Kayyumlarla ilgili düzenleme

CHP'nin seçimin birinci turunda "kayyumlar gidecek" vaadinin aksine Ümit Özdağ ile imzalanan protokolde, kayyumlar ile ilgili şu ifadeler yer aldı: "Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir" (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum