Komşu İlçe’de var 2 milyonluk nüfusa sahip Diyarbakır’da yok!

Komşu İlçe’de var 2 milyonluk nüfusa sahip Diyarbakır’da yok!
Diyarbakır’ın yanı başındaki Siverek ilçesinde dar gelirli aileler için millet lokantası açıldı. Ancak, 2 milyonluk nüfusa sahip olan Diyarbakır’da millet lokantası bulunmuyor.

AMİDA HABER - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’de en fazla yoksul hane sıralamasında Diyarbakır ilk 10’da yer alıyor. Son dönemlerdeki ekonomik kriz Diyarbakır'daki yoksulluk tablosunu daha da derinleştirdi. Bu nedenle insanlar temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi.

Açlık sınırı 18 bini aştı

lokanta-kent.jpg

Türk-İş'in Açlık ve Yoksulluk Sınırı araştırmasına göre, Mayıs ayında açlık sınırı 18 bin 969 liraya çıktı. Yoksulluk sarmalının bu kadar derinleştiği bir ortamda insanlar daha ucuz yemeğe ulaşmak istiyor.

Komşuya var, Diyarbakır'a yok

lokanta-kent1.jpg

Şanlıurfa Siverek Belediyesi geçtiğimiz günlerde millet lokantasını hizmete açtı. Lokantada 3 çeşit yemek 70 liradan satılıyor. İlçede bulunan diğer lokantaların zarara uğramaması için 12: 00 ile 15:00 saatleri arasında sınırlı saat uygulaması ile hizmet veriyor.

Nüfusu 245 bin 385 olan Siverek’te millet lokantası bulunurken, 2 milyona yakın nüfusu olan Diyarbakır’da böyle bir hizmetin olmaması tepkiye yol açtı.

'Bizim küçük Diyarbakır’da ihtiyaç duyulmuyor'

siverek-lokantaaa.jpg

Sosyal medya hesabında paylaşım yapan bir kent sakini: “Koskoca Siverek’te millet lokantası açılmış. Bizim küçük Diyarbakır’da sanırım ihtiyaç duyulmuyor” sözleriyle duruma tepkisini dile getirdi.

Yoksulluğun bu kadar arttığı bir ortamda insanlar ucuz yemeğe ulaşmak istiyor ve millet lokantalarının yaygınlaştırılmasını talep ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum