Korkutan açıklama: Diyarbakır’daki binalarda demir yok!

Korkutan açıklama: Diyarbakır’daki binalarda demir yok!

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Diyarbakır ve İstanbul'da yıkım işleri yapan firma, deprem hasarlı binaların içler acısı durumunu ortaya çıkardı. Yıkılan binaların kolonlarında kullanılan demirin yok denecek kadar az olduğu belli oldu.

AMİDA HABER - Diyarbakır ve İstanbul’da deprem hasarlı binaların yıkım işini yapan SMC Yıkım Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, yıkımı yapılan binaların kolonunda en az 20'lik demir yerine 8'lik demir kullanıldığını söyledi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce yapının yıkılmasıyla 50 binden fazla insan hayatını kaybetti. Bu süre zarfında çok sayıda yapının yıkımına karar verildi. Diyarbakır'da da SMC Yıkım tarafından 3 binden fazla yapı yıkıldı.

deprem-demir.jpg

Diyarbakır’da 3 bin bina yıkıldı

SMC Yıkım Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, Diyarbakır'da şu ana kadar 3 bin bina yıktıklarını belirterek, binaların çok çürük olduğunu ifade etti.

Yeterli demir ve kaliteli beton kullanılmıyor

diyarbakir-yikim.jpg

“8 dairelik bir binada normalde 60-65 ton demir kullanılması gereken yerlerde 6-7 ton. Bu da onda biri bile değildir” diyen Çubuk, “Binalar çok çürüktür, kaliteli beton kullanmıyorlar. Şöyle söyleyeyim bir kolonda 30'luk, en az 20'lik demir kullanması gereken yerlerde 8'lik demir kullanıyorlar. Bu da çok vahim bir durumdur. Arkamda örnek bir bina var. Bu, sadece Diyarbakır'a has bir şey değil” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.