Korucu DEDAŞ görevlisini rehin aldı: 30 kişi darp etti

Korucu DEDAŞ görevlisini rehin aldı: 30 kişi darp etti

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde kaçak kontrolüne giden Dicle Elektrik ekibinin geçici köy korucusu olduğu iddia edilen kişi tarafından rehin alındığı belirtildi.

AMİDA HABER - Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada, kaçak kontrolü için giden ekibin saldırıya uğradığı belirtildi. Köy korucusu olduğu iddia edilen kişinin Dicle Elektrik ekibini rehin aldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ardından bu şahsın haber vermesi üzerine toplanan 30 kadar kişi, ekipteki 2 görevliyi silah dipçikleri, sopa, tekme ve yumruklarla darp etmeye başladı. Saldırıdan kurtulmak için kaçmak isteyen bir çalışana silahla ateş açılırken, diğerinin ise darp sonucu burnu kırıldı. Yaralı olarak kurtulan 2 Dicle Elektrik çalışanı İdil Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken şirket avukatları saldırganlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.”

dedas-darp1.jpeg

4 kişi serbest bırakıldı

İdil İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında saldırıyı gerçekleştirdikleri ileri sürülenlerden 12 kişi gözaltına alındı. Kimlik tespitleri gerçekleştirilen 12 kişiden aralarında kalaşinkof silahıyla görevlileri rehin alan şahsın da bulunduğu 4 kişi teşhis edildi. Teşhis edilen 4 sanık, gerekli işlemlerin ardından savcılığa sevk edildi. İfadeleri alınan sanıklar daha sonra serbest bırakıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.