Kürtçe için çağrı yapmıştı: Diyarbakırlı profesör ifadeye çağrıldı

Kürtçe için çağrı yapmıştı: Diyarbakırlı profesör ifadeye çağrıldı

Kaynak:Hasan Kösen

Diyarbakır’da silinen Kürtçe yazılar için çağrı yaptığı için hedef gösterilen Profesör Dr. Cenap Ekinci, emniyete çağrıldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da silinen “Pêşî Peya”, “Hêdî” yazılarının yeniden yazılması için belediye başkanlarına çağrı yapan Profesör Dr. Cenap Ekinci’yi, Zafer Partililer sosyal medyadan hedef göstermişti. Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Ekinci’nin üniversiteden atılması için çağrı yapmıştı.

cenap-ekinci.jpeg

Emniyete çağrıldı

Cenap Ekinci, bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden telefonla aranarak ifadeye çağrıldı. Ekinci, “Az önce Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünden bir memur arkadaş aradı beni. Nezaketle emniyete davet edildim. Bu pazar tatil günü umarım süreç bu nezaketle devam eder...” dedi.

Cenap Ekinci ne demişti?

Diyarbakır’da yollara yazılan Kürtçe uyarı yazılarının silinmesi üzerine Cenap Ekinci, belediye başkanlarına sosyal medyadan çağrı yapmış şu ifadeleri kullanmıştı: “Değerli Belediye Başkanları! Yollara ‘Pêşi Peya’ (önce yaya) yazdınız defalarca silindi. Siz halk adına kamu görevinizi yaptınız bitti. Şimdi sıra esnaf, bakkal, kahveci, manav, site yöneticileri ve halkta. Herkes bir boya alsın ve duvarına ‘Pêşî Kurdî’ (önce Kürtçe yazsın)...”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum