Kürtçe konuşan öğretmene PKK soruşturması

Kürtçe konuşan öğretmene PKK soruşturması

Kürtçe seçmeli ders konusunda bilgi verdiği, derste Kürtçe konuştuğu için defalarca kez soruşturmalık olan Türkçe öğretmeni Hüdai Morsümbül hakkında, bu kez “PKK sempatizanlığından” memurluktan men soruşturması açıldı.

AMİDA HABER - Mersin’in Akdeniz ilçesinde görev yapan Türkçe öğretmeni Hüdai Morsümbül, öğrencilerin Kürtçe seçmeli dersi tercih etmesi için başlatılan kampanyaya katıldığı ve onları Kürtçe konuşmaya teşvik ettiği gerekçesiyle daha önce soruşturmaya uğramıştı.

kurtce.jpg

‘Memurluktan men’ cezası

Mersin’den Bingöl’e tayin olan Morsümbül, bu kez “memurluktan men” soruşturmasına tabi tutuldu. Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’ndan gönderilen soruşturma evrakında, Morsümbül hakkında, “PKK sempatizanlığı” suçlaması ile “memurluktan men” cezası uygulanacağı belirtildi. Morsümbül’e savunmasını hazırlaması için 7 gün süre verildi.

‘Kürdüm, terörist değilim’

Morsümbül, sosyal medya hesabından MEB’in soruşturma evrakını paylaşarak, şu ifadeleri kullandı: “Ben Kürdüm.Terörist değilim. Dilim Kürtçe, dilim terör değil. Kürt tarihi terörist tarihi değil. Kürt bayrağı terörist bayrağı değil.”

Haber: Gönül Morkoç

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum