Maraş’a Diyarbakır’dan rakip: Fabrika kuracak

 Muhabir
Diyarbakır tatlı sektörünün önde gelen firmalarından Hacıbaba Pastaneleri Avrupa pazarına açılmanın hazırlıklarını yaparken, Diyarbakır’da dondurma fabrikası kurmak için harekete geçti. Fabrikanın önümüzdeki günlerde faaliyete girmesi bekleniyor.

AMİDA HABER – Diyarbakır’ın yerel markası olan Hacıbaba tatlıcısı Türkiye’de de sayılı markaların arasında yer almayı başardı. Türkiye’de yaklaşık 40 il ile alışveriş yapan Hacıbaba Pastaneleri vatandaşlara kaliteyi uygun fiyata sunmakla biliniyor.

İbn-i Sina’nın formülüyle dondurma

ek1.jpg

Amida Haber’e konuşan Hacıbaba Pastaneleri sahibi Yılmaz Elaldı, yaklaşık 8 milyon dolarlık yatırımla Türkiye genelinde 25 şubeyle tatlı hizmeti verdiklerini ifade ederek, dondurma sektöründe de ‘işi’ büyüteceklerini söyledi.

Diyarbakır’a dev dondurma yatırımı

dondurma.jpg

Elaldı, “Biz dondurmayı 15 yıldır yapıyoruz. Türkiye’nin 5’inci büyük dondurma fabrikasını Diyarbakır’da kuruyoruz. Biz ünlü Tıp Bilgini İbn-i Sina’nın formülüyle dondurma üretimi yapacağız. Damak tadına uygun dondurma üretimi yapacağız. Maliyetler her ne kadar artsa da kaliteden ödün vermeyeceğiz” dedi.

‘Zor dönemlerde ayakta kalmaya gayret ettik’

baklava.png

Türkiye’de genel olarak ekonomik anlamda zorlu süreçten geçtiklerini ifade eden Elaldı, Diyarbakır ve memlekete faydalı olabilmek adına en zor dönemlerde bile ayakta durmaya çalıştıklarını belirtti.

ww.jpg

Yaklaşık 700 kişiye istihdam kapısı olduklarını dile getiren Elaldı, dolaylı olarak binlerce kişinin evine ekmek götürmelerine vesile olduklarını, bunu da vatandaşın tatlılarına gösterdiği ilgiyle sağladıklarını kaydetti. Tüm çalışanlarının sigortalarını yaptıklarını ve kimseyi asgari ücretin altında çalıştırmadıklarını ifade eden Elaldı, çalışanlarının özverili çalışmalarının büyümelerinde önemli rol aldığını dile getirdi.

Hacıbaba Avrupa pazarına açılıyor

video-haber-kapagi.jpg

Diyarbakır’ın yerel markası olan Hacıbaba tatlısını Avrupa pazarına da taşımak için AR-GE’ye başladıklarını söyleyen Elaldı, “Biz şu an Fransa, Almanya ve Viyana’da şube açmayı planlıyoruz. Hacıbaba tatlısı ve dondurması olan Hacıdo’yu dünya markası yapana kadar çalışacağız” diye konuştu.

Kültür Yolu Festivali’ne sitem

soguk-baklava.png

Dünyada ilk olan ‘soğuk baklava’ tatlısını Diyarbakır ve Türkiye’ye kazandırdıklarını ifade eden Elaldı, ‘Sur Kültür Yolu Festivali’nde kentin önemli bir markası olan Hacıbaba Pastaneleri’nin de yer alması gerektiğini ifade etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.