MEB’den Kürtçe atağı: 50 kontenjan ayrıldı

MEB’den Kürtçe atağı: 50 kontenjan ayrıldı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı atama takvimine göre bu yıl 35 Kurmanci, 15 Zazakî olmak üzere Kürtçeye 50 kontenjan ayrıldı.

AMİDA HABER - Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını açıkladı. Geçen yıllarda 3 ile sınır olan Kürtçe kontenjanı bu yıl 50’ye çıkarıldı. Bakanlığın branş bazındaki kontenjan takvimine göre, 35’i Kurmancî, 15’i Zazakî olmak üzere Kürtçe öğretmenlerine 50 kontenjan ayrıldı. Sivil toplum örgütleri uzun süredir Kürtçeye ayrılan kontenjanın arttırılması talebinde bulunuyordu.

DİERG: Teşekkür ediyoruz

Diyarbakır Eğitim İzleme ve Reform Girişimi (DİERG) yazılı açıklama ile kontenjan sayısının arttırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 Öğretmen Ataması döneminde 35 Kurmancca, 15’i Zazaca olmak üzere Kürtçeye 50 kontenjan ayırdı. Bunun için Bakanlığa teşekkür ediyoruz. Bu sayı ile Kürtçe dersini seçen öğrenciler, Kürtçe öğretmenleri, ebeveynler daha güvenli, üretken bir döneme girdi.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.