Meryem Sevim’i öldüren fail: Ağır şekilde cezalandırılmak istiyorum!

Meryem Sevim’i öldüren fail: Ağır şekilde cezalandırılmak istiyorum!
Diyarbakır’da Meryem Sevim'i öldüren fail Musa Sevim, duruşması Diyarbakır 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada savunması alınan fail Musa Sevim, “İnsan sevdiğine böyle yapamaz. En ağır şekilde cezalandırılmak istiyorum. Pişmanım, diyecek bir şeyim yok” dedi. Meryem’in yakınları ise fail en ağır şekilde yargılanmasını talep etti.
Diyarbakır

’da Meryem Sevim’i öldüren fail Musa Sevim’in, “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma”, “hakaret” ve “kadına karşı kasten öldürme” suçlarından yargılanacağı davanın ilk duruşması Diyarbakır 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Meryem'in avukatları ile ailesi, Rosa Kadın Derneği, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi, tutuklu bulunan fail Musa Sevim ve avukatı, yine başka suçtan tutuklu bulunan Y.Ö., ve avukatı, tutuksuz yargılanan F.A., Y.Ö., M.S.B., İ.Ç., ve avukatları hazır bulundu.

‘Pişmanım, diyecek bir şeyim yok’

Duruşmada ilk olarak konuşan fail Musa Sevim,  Meryem Sevim'in sosyal medyadan canlı yayın yaptığını, ardından kendisine mesaj attığını, bunun üzerine cinnet getirdiğini iddia etti. Sevim, "Kaç el ateş ettim, bilmiyorum. Olaydan sonra Lice ilçesine kaçtım. Çadırda 1 gün kaldım. İnsan sevdiğine böyle yapamaz. En ağır şekilde cezalandırılmak istiyorum. Pişmanım, diyecek bir şeyim yok. Allah, mekanını cennet etsin. 1,5 ay dağlarda aptal aptal gezdim. En son Meryem'in mezarına gidecektim. Olay günü, ihanetin affı olmaz gibi şeyler demedim" dedi.

‘En ağır cezayı alsın’

Meryem Sevim’in babası Halit Sevim ise, "Olayın olduğu gün sabaha doğru polisler beni aradı. Meryem'in hastanede olduğunu söylediler. Hastaneye gittim. Gider gitmez doktor Meryem'in yaşamını yitirdiğini söyledi. Davacıyım, sonuna kadar davama sahip çıkacağım. Bundan şikayetçiyim" diyerek en ağır cezanın almasını istedi. Meryem'in ablası Gülistan Sevim, "Meryem ara ara evime gelirdi. Son bir haftada sık sık gelmeye başladı. Korkuyordu. Hatta bir keresinde bana sarılarak ağladı. Neden ağladığını sorduğumda sonra anlatacağını söyledi. Ben bununla görüştüğünü bilseydim asla izin vermezdim. Bir kadın ölümü asla hak etmiyor. En ağır cezayı alsın" ifadelerini kullandı. Meryem Sevim’in annesi ve diğer kardeşleri de failden şikayetçi olduklarını söyledi.  Meryem Sevim’in arkadaşı olan S.S., daha önce ayrıntılı beyan verdiğini ve beyanlarını tekrar ettiğini kaydetti.

'Meryem sürekli tehdit ediliyordu’

Meryem Sevim’in bir diğer arkadaşı olan B.Ö., şunları kaydetti: "Olayın yaşandığı gün Saat 17.00'de ben, S.S., ve K., diye bir arkadaşla kafeye gittik. Kafeye sonrasında Musa Sevim, Y.Ö., ve diğer 3 kişi geldi. Musa Sevim, Y.Ö'ye kusacağını, Y.Ö., de kendisinin kusmadığını fakat isterse kusabileceğini söyledi. Bu söylemin ardından Musa Sevim Meryem'i ateşli silahla katletti. İlk aşamada üç dört el ateş etti. Sonrasında kafeden tam çıkıp gidecekken geri dönüp tekrar ateş etti. Tabii sonrasında kusmanın Meryem'i öldürme anlamına geldiğini öğrendik. Musa Sevim, Meryem'i sürekli mesajlar ve videolar yoluyla tehdit ediyordu."

Tutukluluk halinin devamı istendi

İddia makamı Rosa Kadın Derneği ve Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatlarının katılma talebinin reddedilmesini, failin mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesinin bulunmasından kaynaklı tutukluluk halinin devamı talebinde bulundu.

'İddianamede eksiklikler var’

Daha sonra savunma yapan Meryem Sevim’in avukatı Esmer Özer, failin arkadaşının Meryem'i sanal medyada gördüklerini ve faile şikayet ettiklerine dikkat çekti. Özer, "Sanığın arkadaşları bunu hemen sanığa şikayet etmişler, bunun üzerine sanık ve beraberinde bulunan dört kişi Meryem'in olduğu kafeye geliyor. Bunun kamera kayıtları da var. Burada sanık iradesini güçlendirme eyleminin tüm gün sürdürüyor. 'kusma' gibi bir kelimeyle tehdit ediyor. Tabii öncesinde sanık ve beraberinde olanlar arasında ortaklaşma var. İddianamede nitelikli hallere bakıldığında eksik kısımlar bulunuyor. İddianamede 'tasarlayarak öldürme' de olmalıdır. Toplamda 8 kurşun var bu da, 'canavarca hisle' şeklinde dosya kapsamına alınmalıdır. Kadına dönük şiddet ve cinayetler cezasızlık politikasının sonucudur" ifadelerine yer verdi.  Faillerin avukatları aleyhe olan beyanlarını kabul etmediklerini belirtti.

Eksik hususlar tamamlanacak

Mahkeme verdiği kısa aranın ardından kamera kayıtlarının çözümü yapılıp yapılmayacağına ilişkin dosyayı ATK'ye göndereceğine, eksik hususların tamamlanmasına ve failin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 7 Şubat 2024 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.