Meryem Sevim’in katil zanlısı 6’ıncı gününde de bulunamadı

Meryem Sevim’in katil zanlısı 6’ıncı gününde de bulunamadı
Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı, Meryem Sevim’i katlettiği iddiasıyla aranan Musa Sevim’in 6 gündür yakalanmadığını belirtti. Meryem Sevim’in ablası Hülya Kurmuş da yetkililere seslenerek, “katili bulun” dedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı, Musa Sevim tarafından 12 Kasım gecesi katledilen Meryem Sevim için Koşuyolu Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Meryem Sevim’in ablaları da katıldı. Şiddetle Mücadele Ağı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü yaklaşırken, kadına yönelik şiddet haberlerinin de peş peşe geldiğini söyledi. Açıklamada, Meryem Sevim’in, Musa Sevim tarafından duygusal birlikteliğe zorlandığı, katledildiği güne kadar da psikolojik ve fiziksel şiddete maruz bırakıldığını belirtildi. Açıklamada, katil zanlısının bir an önce yakalanması istendi.

Ablası isyan etti

Açıklamaya katılan Meryem Sevim’in ablası Hülya Kurmuş, isyan etti. Katil zanlısının yakalanarak, adaletin yerini bulmasını isteyen Kurmuş, “Bir an önce bulunsun. Ben ne yapayım? Hakkımızı insanca arıyoruz. Diyorum ki adalet yerini bulsun. Yetkililer buna bir el atsın. Daha çok kadın katledilecek. Biz birinin gelip 9 kurşun sıkması için mi büyüttük? 9 kurşun ne demek ya? Savaşta bile 9 kurşun sıkılmaz. Bizlere sağır olmayın, duyun bizi. Meclis’te de duyulsun. Daha ne bekliyorsunuz?” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.