Meteorolojiden acil uyarı: Orman ve anız yangını riski artıyor

Meteorolojiden acil uyarı: Orman ve anız yangını riski artıyor
Meteoroloji’den yapılan açıklamada, bölgede hem sıcaklıkların hem de rüzgar hızının artması nedeniyle orman ve örtü yangınlarına karşı uyarıda bulundu.

AMİDA HABER – Meteoroloji Diyarbakır 15. Bölge Müdürlüğü, acil kodlu bir açıklama yayınlarak hava koşullarının kötüleşeceğini, orman ve anız yangınlarına karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Yangınların yayılması riski artmaktadır

Meteorloji bölgedeki Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illeri için uyarıda bulunarak, “Hava sıcaklığının 35°C ve üzerinde, nispi nemin %30 ve altında, maksimum rüzgâr hızının saatte 40 km ve üzerinde olması durumunda "Meteorolojik Koşullar Nedeniyle" orman ve örtü yangınlarının meydana gelmesi ile anız yangınlarının yayılması riski artmaktadır.” tahminlerine yer verdi.

yangin-001.jpg

Havalar nasıl olacak?

Hava: Bölge genelinde havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra ise parçalı bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Hava Sıcaklığı: Önceki güne göre önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin 5-6 °C üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilmektedir.firtina-agac-diyarbakir.jpg

Rüzgar: Genellikle güneydoğulu yönlerden hafif ve orta kuvvette, öğleden sonra zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin edilmektedir. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.