MHP İl Başkanı beraat etti (SON DAKİKA)

MHP İl Başkanı beraat etti (SON DAKİKA)
Diyarbakır’da 17 yaşındaki E.A'ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp beraat etti. Kayaalp, 20 yıl hapis istemiyle yargılanıyordu.

AMİDA HABER - MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan, ardından istismar suçlamasıyla tutuklanan MHP'nin eski Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp yargılandığı davanın ikinci duruşmasında beraat etti.

Diyarbakır 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, savcının cezalandırma talebine karşı savunmasını yapan cinsel yönden iktidarsız olduğuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını, hem fıtış hastalığı hem de ağır -psikolojik rahatsızlıklar yaşadığını söyledi. Siyasi kimliğinden dolayı kendisine kumpas kurulduğunu anlatan Cihan Kayaalp, şunları söyledi: “Geçmiş yıllarda da FETÖ'cüler tarafından kumpas kurularak tutuklandım. Bu son kumpası da emniyet içindeki bir çete organize etti. Yanıma 3 koruma polisi verilmiş, 3'ü de FETÖ'den soruşturma geçirmiş. Odamdaki klimanın içinden bile gizli kamera çıktı. Kimin bıraktığını sorduğumda ihraç edilen polislerden birinin ara ara partiye gelip odayı kontrol ettiğini söylediler. Parti tarihinde yapılmayan faaliyetlerini hayata geçirdiğimiz için bu kumpasa maruz bırakıldım. Dicle Vadisindeki Kırklar Dağına Devlet Bahçeli hatıra ormanı oluşturmak istediğimiz için bu kumpası organize ettiler.”

Eski valiyi suçladı

Merkeze atanan Diyarbakır eski Valisi Münir Karaloğlu’nu suçlayan Cihan Kayaalp, şöyle devam etti: “Vali kentten ayrılırken, ‘Ben gidiyorum, ancak sizde namus varsa bu adamı sokağa çıkartmazsınız' demiş. Ben de bu sözlerini üst düzey bir bürokrattan öğrendim. Halen tek kişilik bir hücrede tutuluyorum. Gözaltına alınmadan önce telefonumu değiştirdiğim iddia edilmektedir. Evet değiştirdim ancak bunun bu kumpas olayıyla bir ilgisi yok. Teknik takip durumlarını bildiğim için parti genel merkezinin bilgilendirme ve raporlarındaki bilgilerin kimsenin eline geçmemesi için numaramı düzenli olarak değiştiriyordum. Ben mağdura masaj yaptırarak istismarda bulunmadım. İl teşkilatı kapatılmadan 10 gün önce genel merkez beni arayıp bir soruşturma olduğunu ve bunun selameti açısından partiyi kapattıklarını bana ilettiler.”

‘Mağdurun ifadeleri tutarlı değil’

Mahkeme, sanığın parti teşkilatına gelip giden E.A'ya 10 kez istismarda bulunduğu, istismar sonrasında parti binasına gitmekten vazgeçen çocuğun bu kez parti teşkilatındaki Ş.D tarafından tehdit edildiği iddiasına atıfta bulunarak, mağdurun ifadelerinin tutarlı ve itibar edilebilir olmadığına kanaat getirdi. Mahkeme, Cihan Kayaalp’ın beraatına karar verdi.

MHP il binasına kilit vurulmuştu

Bu arada MHP Genel Merkezi, gözaltı öncesi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'i görevden almış, kentteki parti teşkilatını da kapatma kararı almıştı.

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.